Toen ik begin Oktober de giezer wildeman peren alias stoofperen weer in de winkel zag liggen moest ik ze gewoon maken. Als ik aan stoofpeertjes denk dan denk ik aan vroeger, thuis aten we graag draadjesvlees met aardappels en stoofpeertjes. Naast dat je stoofpeertjes kan eten bij het avondeten kun je er natuurlijk ook heerlijke toetjes mee maken, ze zijn bijv. heerlijk op yoghurt of hangop maar ook verwerkt in de kruidnootjescrumble die komende zondag online komt! Ik maak stoofperen het liefst zonder alcohol en alleen met suiker en kaneel, geduld is daarbij wel een schone zaak omdat ze uren lang op moeten staan om de rood te worden
Stoofperen
Ingrediënten :
- 2 kg Giezer wildeman peren, geschild
- 8 eetlepels basterdsuiker
- 3 / 4 eetlepels kaneel, naar smaak
- 4 eetlepels maizena
- Water
Bereidingswijze :
- Schil de peren
- Doe ze in een pan met een laagje water, de peren hoeven niet onder te staan ze geven zelf ook nog vocht af tijden het koken
- Voeg de suiker en de kaneel toe
- Schud de pan van links naar rechts zodat de suiker en de kaneel zich goed verdeeld
- Kook de peertjes op een laag vuurtje evt. met een plaatje tussen de pan en het vuur tot ze gaar en rood van kleur zijn, geduld is hierbij een schone zaak
- Maak in een kopje een mengsel van de maïzena en het water
- Scheid het sap en de peren van elkaar
- Breng het perensap aan de kook en voeg het mengsel van maïzena en water toe
- Schenk het de aangemaakte perensap over de peren heen en schud de pan van links naar rechts zodat alle peren goed bedekt zijn met een laagje aangemaakt perensap
- Doe de stoofperen in een schaal en laat ze afkoelen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie