Review : Rutger Bakt Feestelijk
Afgelopen maand was ik aanwezig bij de boekpresentatie van het 2e boek van Rutger van den Broek “Rutger Bakt Feestelijk” De meeste van jullie zullen Rutger wel kennen hij is de winnaar van het 1e seizoen van “Heel Holland Bakt” en maakte na zijn overwinning het boek “Rutger Bakt” lees hier de review. In Rutger Bakt Feestelijk vind je 40 heerlijke recepten voor de feestdagen van reepten voor bij de brunch tot lekkernijen voor bij de koffie van heerlijke desserts tot de welbekende klassiekers voor bij de bubbels! Tijdens de boekpresentatie werd niet alleen het boek gelanceerd maar gaf hij ons ook alvast een sneak preview door een aantal van de heerlijke recepten uit zijn boek voor ons te maken. Geloof me als ik zeg de baksels stuk voor stuk heerlijk waren en om die rede kan ook niet wachten om met dit leuke boek aan de slag te gaan!
In het begin van het boek vind je een lijstjes met :
- Bakbenodigdheden, wat heb je nodig om de recepten uit dit boek te maken en wat kan je ermee
- Bakbegrippen en – Technieken, wat is o.a. au bain marie, blind bakken en karamelliseren
- Basisingrediënten welke gebruikt worden in de recepten, wat het is en waar je het evt. kunt kopen
- Last but not least een aantal tips & trucs zoals hoe het beste cakejes en koekjes te bewaren
Het boek bestaat uit 5 verschillende hoofdstukken met feestelijke recepten en 1 extra hoofdstuk met handige basisrecepten
In hoofdstuk 1 : Brunch vind je recepten waarmee je de dag heerlijk kunt beginnen waaronder winterbuns met cranberry’s, een hazelnoot-vijgenbrood en deze heerlijke kerststol
In Hoofdstuk 2 vind je de nodige inspiratie voor allerlei verschillende lekkernijen voor bij de koffie van een kersttulband tot gevulde speculaas met hazelnootspijs en van hazelnoot-rozijenkoekjes tot heerlijke schuimkransjes
Het is geen geheim i love desserts, in hoofdstuk 3 staat eigelijk voor ieder wel iets wils, van een crispy appel-kersencrumble tot een profiteroletaart en van Rutger zijn favoriete taart uit de dit boek de citroentaart tot chocolade sinaasappelmoelleux waar de chocolade uit komt lopen mmmm….
Hoe leuk is het dat hoofdstuk 4 compleet gewijd is aan het grand dessert iets waar altijd mijn keuze opvalt mocht het op de kaart staan in een restaurant want wat is er niet lekkerder dan allerlei kleine desserts te proeven i.p.v 1 desserts alleen al bij het zien van de deze dessert table liep het water me al in de mond. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor winterse madeleines voor bij de koffie, citroencheesecake in een glaasje, vanilleparfait en een trio van chocolademousse
Basisrecepten daar kan je er nooit genoeg van hebben in dit hoofdstuk vind je basisrecepten voor o.a. bladerdeeg, banketbakkersroom en amandelspijs
Conclusie :
Ben je nog opzoek naar de nodige inspiratie voor de komende feestdagen dan is dit boek absoluut een aanrader, de recepten staan duidelijk beschreven en zijn over het algemeen niet moeilijk om te maken. In dit boek vind je vooral leuke en lekkere recepten voor de feestdagen maar ook desserts waarmee je show kunt stelen, voor ieder dus wat wils!
Titel :
Rutger Bakt Feestelijk
Auteur :
Rutger van den Broek
Uitgeverij :
Carrera Culinair
Nieuwsgierig geworden na het lezen van review, het boek “Rutger Bakt Feestelijk” is voor € 17,50
o.a. te koop bij Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door en bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie