Deze chocolade fudge met hazelnoten is alweer het 7e fudge recept op Marina’s Bakery, ik kan het niet ontkennen ik ben dol op fudge! ik maakte al fudge met Peanut Butter Cups, Oreo koekjes, een rocky road variant en nog veel meer (hier vind je alle fudgerecepten op een rij) Toen ik tijdens het opruimen van de kast nog hazelnoten vond en nog snel iets wilde maken voor de visite die ’s avonds kwam was de keus snel gemaakt, hazelnoten en chocolade zijn een perfecte combinatie! Voor nog meer hazelnoot smaak kan ik iedereen aanrader om eerst de hazelnoten te roosteren. Op instagram vroeg ik jullie of dit recept snel online moest komen en jullie antwoord was volmondig JA.
Chocolade fudge met hazelnoten
Voorbereiding : hazelnoten : 15 minuten + afkoelen
Bereiding : 30 minuten
Koelkast : 2 1/2 uur
Ingrediënten :
- 350 gram pure chocolade >70 % cacao
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 eetlepels slagroom (ongeklopt)
- 2 theelepels vanille extract
- 200 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Houten spatel
- Vierkante bakvorm, ik gebruikte een vorm van 23 x 23
- Bakspray & bakpapier
- Spatel
Bereidingswijze :
Hazelnoten roosteren :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Verdeel de hazelnoten over de met bakpapier bekleedde bakplaat, zorg dat de hazelnoten niet op elkaar liggen
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de hazelnoten voor 8 minuten
- Gebruik een houten spatel om de hazelnoten na 4 minuten om te roeren, hierdoor worden de hazelnoten gelijkmatig geroosterd
- Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze afkoelen
- Tip : Als het bruine velletje nog om de hazelnoten zit doe de hazelnoten dan na het bakken in een theedoek en en wrijf ze in de theedoek tegen elkaar aan hierdoor laat het velletje los
Chocolade Fudge met hazelnoten :
- Vet de bakvorm in en bekleed de vorm met bakpapier
- Hak de hazelnoten in stukjes (niet te kleine stukjes)
- Verwarm de chocolade, de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanille extract au bain marie
- Roer het mengsel regelmatig goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is
- Voeg de helft van de gehakte hazelnoten toe en meng dit met een spatel door het chocolade mengsel heen
- Schenk het chocolade mengsel in de bakvorm, verdeel de rest van de hazelnoten over de bovenkant van de fudge (druk de hazelnoten evt. iets in fudge) en zet de bakvorm voor minimaal 2.5 uur in de koelkast
- Snijd de fudge in 12 stukjes
- Bewaartip : Bewaar de fudge in een afgesloten trommel in de koelkast
>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Chocolade iPad zegt
Lijkt me heerlijk om eens te maken,