Review : Bakken met Paul Hollywood
Paul Hollywood wie kent hem niet hij is bekend door de boeken die hij schrijft over zijn passie voor brood bakken waaronder Paul Hollywood’s Bread en door het programma “The Great British Bake off” waar hij in de jury zit. Al jaren ben ik groot fan van het programma en de manier hoe hij jureert niet altijd even aardig maar wel altijd eerlijk en rechtvaardig. Met regelmaat bak ik ook mijn eigen brood en ik kan je zeggen als je hier eenmaal aan begonnen bent wil je nooit meer anders. Toen ik hoorde dat Paul’s nieuwe boek “Bakken” uit zou gaan uitkomen was ik dan ook heel nieuwsgierig, zijn nieuwste boek is een combinatie van het broodbak recepten en zoete bakrecepten.
Het boek is verdeeld in 7 hoofdstukken :
- Aan de slag met brood
- Basisbroden
- Brood met smaak
- Zuurdesem
- Croissants & zoete broodjes
- Koekjes, desserts & cakes
- Taarten en pasteien
Hoofstuk 1 : Aan de slag met brood
In aan de slag met brood vind je uitleg over de ingrediënten, de technieken, de basisbenodigdheden en zuurdesembenodigdheden. Een handige uitleg voor de beginnende maar ook de gevorderde bakker. Aan de hand van foto’s word laten zien hoe het mengen, kneden, rijzen, het deeg terugslaan, het deeg verdelen, het deeg vormen in verschillend vormen, de narijs, stoom toevoegen en wat de kleur van je brood moet zijn bij verschillende broden.
- Bakplaat en baksteen
- Broodblikken
- Deegschraper
- Plastic zakken
- Oven
- Doorzichtige plastic bak
- Doeken voor de narijs
- Rijsmandjes
Hoofdstuk 2 : Basis Broden
Het bakken van brood schrikt heel veel mensen af maar dat is nergens nodig voor in dit hoofdstuk word stap voor de stap en met foto’s van het eind resultaat uitgelegd hoe je basis broden maakt o.a. wit basisbrood in blik of wit rond brood, volkorenbrood, baguettes en ciabatta.
Hoofdstuk 5 : Croissants & zoete Broodjes
Een echte Engelse traditie zijn Taarten en Pasteien, ieder deel van Engeland staat wel bekend om zijn eigen recepten. In dit hoodfstuk lees en zie je aan de hand van foto’s de how to’s van het maken van deeg o.a zanddeeg, zoet korstdeeg en het al eerder beschreven bladerdeeg. Ook beschrijft Paul 2 recepten gemaakt met heetwaterdeeg, in deze recepten word gebruik gemaakt van verwarmde reuzel en word het zout opgelost in gekookt water. In dit hoofdstuk vind je o.a recpten voor een Marokkanse Pasteien, Citoen-meringuetaart, Pithivier (een dichte patei met amandelen) en Varkensvleespasteitjes
Mijn Conclusie :
Titel :
Bakken
Auteur :
Paul Hollywood
Uitgeverij :
Good Cook
koop Bakken met Paul Hollywood dan voor € 24,95 bij Bol.com
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie