Vanaf het moment dat ik mijn tanden in deze chocolade fudgetaart zetten tijdens de boekpresentatie van “Guilty Pleasures” het eerste boek van Sabine Koning van OhmyFoodness.nl was ik verkocht, gelijk wist ik deze moet ik gewoon maken. Chocolade is voor mij een echte Guilty Pleasure en gelukkig ook voor heel veel anderen uit mijn omgeving, ik heb met deze chocolade fudgetaart heel veel mensen blij kunnen maken. Via de Facebookpagina van Marina’s Bakery vind ik het leuk om jullie te laten kiezen uit 3 door mij geselecteerde recepten uit een nieuw boek die ik review, het verbaasde mij dan ook niet dat jullie unaniem kozen voor de chocolade fudgetaart. Ik had het helemaal niet erg gevonden om de Kinder Bueno Cheesecake of de Churros te maken want deze staan nog steeds op mijn to-do lijstje dus wil jij een van deze 2 ook voorbij zien komen let me know! Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek, de review lees je hier.
Chocolade Fudgetaart
Ingrediënten :
Voor de bodem :
- 125 gram roomboter, ongezouten
- 250 gram Bastogne koekjes
Voor de vulling :
- 60 gram roomboter, ongezouten
- 500 gram pure chocolade, > 70 % cacao
- 2 blikjes gecondenseerde melk, 800 gram
- Grof zeezout, naar smaak
Extra nodig :
- Een vierkant bakblik van 20 x 20
- Een beetje roomboter/bakspray voor het invetten van de vorm
- Bakpapier voor het bekleden van de vorm
- Een kom
- Een steelpannetje
- Spatel of achterkant van een lepel
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze :
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier, dit zorg ervoor dat je de chocolade fudgetaart straks makkelijk uit de vorm krijgt.
- Verkruimel de Bastogne koekjes in een keukenmachine of door de koekjes in een zak te doen en er (voorzichtig) op te slaan met een deegroller. Zorg ervoor dat de koekjes goed verkruimelt zijn.
- Doe de kruimels in een kom.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron, ik vind het persoonlijk makkelijker om dit in de magnetron te doen.
- Schenk de gesmolten roomboter bij de verkruimelde Bastogne koekjes en meng het geheel goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
- Voor het maken van de vulling doe je de roomboter, de chocolade en de gecondenseerde melk in een steelpannetje/kom.
- Verwarm het mengsel op een laag vuurtje en blijf continu roeren totdat de roomboter en de chocolade volledig opgelost zijn of kies voor de veilige manier door dit au bain marie te doen.
- Giet het chocolademengsel over de Bastogne koekjes bodem, strijk de bovenkant mits nodig glad met een spatel en strooi er naar smaak grof zeezout overheen. Wees niet bang met het gebruik met zeezout, het komt de smaak alleen maar ten goede.
- Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en zet de chocolade fudgetaart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de chocolade fudgetaart na het opstijven in 16 vierkante stukjes.
Tip : Bewaar de chocolade fudgetaart altijd in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Guilty Pleasures
Geef een reactie