Sinds ik 1 voet bij Petit Gâteau in Amsterdam binnen heb gezet ben ik verslaafd aan hun taartjes, mijn favorieten zijn toch wel deze kleine chocoladetaartjes en de citroen-meringue taartjes. Het is dat ik niet in Amsterdam woon anders zou ik er elke week taartjes gaan halen! Vorige maand volgde ik een hele leuke workshop bij Petit Gâteau en leerde hoe ik deze leuke taartjes zelf kon maken. Het enige wat ik nog nodig had waren 4 taartringen van 8 cm breed en 2 cm hoog en 1 van 12 cm breed en 2 cm hoog deze kocht ik bij mijn nieuwe favoriete kookwinkel in Amsterdam “Duikelman”. Niks hield mij nu meer tegen om thuis zelf aan de slag te gaan en taartjes te gaan maken, de keuze welke ik ging maken was snel gemaakt aangezien ik en mijn vriendinnen dol zijn op chocolade!
Kleine Chocoladetaartjes
Bereidingstijd : 2 uur en 30 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 taartjes :
Deeg :
- 100 gram bloem
- 3 gram zout
- 40 gram poedersuiker
- 10 gram amandelmeel
- 60 gram roomboter, in blokjes
- Een beetje losgeklopt ei
Chocoladeganache :
- 140 gram pure chocolade, 70% cacao
- 20 gram roomboter, kamertemperatuur
- 115 gram slagroom, vloeibaar
- 1 theelepel suiker
Extra nodig :
- Plasticfolie
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Extra bloem voor het bestuiven van het aanrecht & deegroller
- Deegroller
- 4 bakringen van 8 cm breed en 2 cm hoog
- 1 bakring van 12 cm breed en 2 cm hoog
- Spatel
- Gebruik evt. zilveren zachte parels van Dr. Oetker voor de versiering
Bereidingswijze :
- Maak op de aanrecht een bergje van de bloem, het poedersuiker, het amandelmeel en het zout
- Snijd je roomboter in kleine stukjes en leg deze op het bergje met ingrediënten
- Wrijf de boter en het bloemmengsel tussen je vingers tot er geen boter meer zichtbaar is, op dit moment heb je een kruimelig mengsel
- Voeg een beetje van het losgeklopte ei toe en kneed dit door elkaar tot tot er een mooi en glad deeg ontstaat. Voeg een beetje bloem toe als het deeg erg plakt en voeg een beetje ei toe als het deeg erg droog is
- Maak een bal van het deeg, doe dit in plasticfolie en het deeg 30 minuten in de koelkast om te rusten
- Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed dit even kort door, dit maakt het uitrollen makkelijker
- Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem, druk de deegbal plat en rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dik
- Gebruik de taartring van 12 cm om 4 rondjes uit het deeg te steken
- Plaats de 4 taartringen van 8 cm op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Bekleed de 4 taartringen met het deeg en druk het deeg voorzichtig tegen de binnenkant van de taartringen aan
- Snijd het overtollige deeg langs de randen weg en prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg
- Zet de bakplaat voor minimaal 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Schuif na 30 minuten de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taartjes in 15 minuten goudbruin en gaar
- Laat de taartjes afkoelen en verwijder de taartringen
- Maak ondertussen de chocoladeganache :
- Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een kom
- Breng in een steelplannetje de slagroom en de suiker aan de kook
- Giet de warme slagroom over de chocolade en de boter
- Roer het geheel met een spatel door elkaar tot de chocolade en boter volledig gesmolten zijn
- Giet de chocoladeganache in de taartjes, versier elk taartje evt. met 1 zilveren zachte parel en zet ze voor minimaal 30 minuten in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Workshop Petit Gâteau of het boek Taartje ook als je niet jarig bent
Geef een reactie