Een aantal jaar geleden kreeg mijn man van zijn opa & oma een piemaker cadeau nadat ze terug waren van hun laatste reis naar Australië. Toen ik na mijn verhuizing dit apparaat in de kast zag staan vroeg ik me gelijk af is het en wat kan ik er mee maken. Niet heel veel later kreeg ik het antwoord toen we op een zondagmiddag bij de opa en oma van Kevin op visite waren en een heerlijke meat pie kregen. Sinds ik deze pie naar recept van Kevin’s oma heb geproefd willen ik en de familie nooit meer anders. Regelmatig maak ik een groot aantal van deze pies en vries er dan ook altijd een aantal in ze zijn ideaal als ik effe geen zin/tijd het om te koken.
Meat Pies
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 10 minuten baktijd
Ingrediënten voor 15 meat pies :
- 500 gram gehakt
- Zout & peper naar smaak
- 1 ei
- 1 cup paneermeel
- 1 ui, klein gesneden
- 1 zakje pittige vleesjus (poeder)
- Klein beetje water
- 1 eetlepel worchestersaus of extra naar smaak
- 30 plakjes bladerdeeg
Extra nodig :
- Olijfolie
- Piemaker
Bereidingswijze :
- Meng het gehakt, de zout & peper, het ei, het paneermeel en het klein gesneden uitje door elkaar
- Bak het mengsel in een beetje olijfolie goudbruin en gaar
- Voeg een beetje water en het zakje pittige vleesjus (poeder) toe en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg al laatste de worchestersaus toe en meng er doorheen
Voeg evt. nog extra zout, peper of worchestersaus naar smaak toe
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze op een licht bebloemd aanrecht
- Verwarm de piemaker voor
- Gebruik de bijbehorende deeg cutter en druk hiermee de bodems(rechts) en de deksels (links) voor de pies uit het bladerdeeg
- Doe 2 van de uitgedrukte bladerdeeg bodems in de meat pie maker en schep het gehakt mengsel hierin
- Leg 2 uitgedrukte bladerdeeg deksels bovenop het gehakt mengsel en druk de pie maker dicht
- Bak de meat pies voor 10 minuten
Tips :
- Wil je de meat pies na het bakken warm houden tot etenstijd zet ze dan op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 80 graden
- Meat pies kunnen goed ingevroren worden
- Het opwarmen van pies gaat het beste in de meat pie maker zelf ze blijven dan ook na het opwarmen lekker knapperig. Het opwarmen van de pies kan ook in een voorverwarmde oven van 200 graden het enige nadeel is dan wel dat het bladerdeeg dan niet niet meer zo knapperig is
Geef een reactie