Review : Meesterlijk Brood
Is brood moeilijk om te bakken, nee met dit boek als leidraad en de filmpjes op meesterlijkbrood.nl kan iedereen (leren) brood bakken van witbrood tot rozijnenbrood en van kadetjes tot bolussen in dit boek vind je voor ieder wat wils. Dit boek geeft je ook de nodige uitdagingen, maak je eigen zuurdesem en maak hiermee o.a heerlijk bruin desembrood, meerzadendesem of pizzadeeg. Geduld is een schone zaak tijdens broodbakken, brooddeeg heeft namelijk tijd nodig om vocht op te nemen en te verwerken. Geloof me als ik zeg dat je geduld absoluut beloond word als je zelfgebakken mooi uit de oven komt en natuurlijk heerlijk smaakt!
Dit boek laat je letterlijk en figuurlijk beginnen bij basis,
een goed begin is het halve werk!

Hoodstuk 1 : Een goed begin is volgens mij het belangrijkste hoofdstuk uit het hele boek, je leest hier alles over de basis want zonder een goede basis,voorbereidingen, apparatuur en bakgerei lukt het nooit om goed brood te kunnen (leren) bakken. Je leest er o.a. alles over het verschil tussen meel en bloem, het rijzen van het brood en het kneden & modelleren van brood.
Hoofdstuk 2 staat in het teken van brooddeeg met gist, Robért maakt zijn broden met verse gist mocht je dit niet kunnen krijgen bij bijv. je bakker dan is de handige regel 3 : 1, 3 gram verse bakkersgist vervangen door 1 gram droge gist. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een basis wit & bruin brood zoals wij die kennen (busbrood) maar ook witte en bruine bolletjes, bolussen en voor de mensen die een uitdaging zoeken een vlechtbrood met 4 strengen en de winston!
In Hoofdstuk 3 Brooddeeg met desem leer je wat zuurdesem is en hoe je het zelf kunt maken, na 5 dagen is het desem klaar om gebruikt te worden. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor bruin desem brood, banguette, focaccia en knoflookbroodjes. Het is een persoonlijke smaak maar ik vind zuurdesembrood heerlijk!
In Hoofdstuk 4 Weer eens iets anders ga je aan de slag met andere grondstoffen dan tarwe namelijk spelt, haver, rogge, maïs en quinoa. Regelmatig willen mensen ontbijten of lunchen met iets anders dan brood en in dit hoofdstuk vind je dan ook recepten om je eigen knäckebröd en speltcrackers met zaden te maken. Ook vind je in dit hoofdstuk een origineel recept voor een quinoa broodcake & wafels met quinoa.
Conclusie :
Het boek meesterlijk brood, leer bakken vanaf de basis is een boek die menig broodbak hart sneller laat kloppen en is echt een aanrader als je brood wilt leren bakken. In dit boek vind je recepten, technieken, stap-voor-stap foto’s en een duidelijke uitleg. Een pluspunt zijn de filmpjes die te vinden zijn op meesterlijkbrood.nl waar je kan zien hoe Robért o.a. rozijnenbrood & bolussen maakt!
Titel :
Meesterlijk Brood, Leer Bakken Vanaf De Basis
Auteur :
Robért van Beckhoven
Uitgeverij :
Unieboekspectrum
Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review
koop het boek “Meesterlijk Brood” dan voor € 20,00 bij o.a. Bol.com
Workshop & Boekpresentatie “Meesterlijk Brood”
Vorige maand was ik 1 van de gelukkige die aanwezig mocht zijn bij workshop gegeven door Robért van Beckhoven himself vlakvoor de boekpresentatie van zijn boek “Meesterlijk brood” Inspiratie is denk wel het goede woord wat ik heb gekregen van deze workshop de manier hoe hij over brood praat is geweldig en mede door de tips die hij ons gaf wilde ik eigelijk gelijk brood gaan bakken.
Binnenkort verhuist ook Robért zijn bedrijf naar de KVL (Leerfabriek) in Oisterwijk, de oude fabrieken van KVL (koninklijke Verenigde Leder) krijgen een nieuwe bestemming en het is de bedoeling dat ambacht in het breedste zin van het woord hier centraal komt te staan! Er komt een winkel voor verkoop aan particulieren, een grote workshop ruimte, 2 bakkerijen, een patisserie en een broodbakkerij waar geen “gewoon brood” maar brood word gemaakt volgens de oude technieken! Volgend jaar ga ik hier absoluut een patisserie cursus volgen, ben je nieuwgierig geworden en wil je net als mij een cursus of workshop volgen kijken dan op de site van Robert voor meer informatie!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees de disclaimer
Geef een reactie