De millefeuille uitgesproken als mil foej wat duizend bladeren betekend is een Frans gebakje. De millefeuille lijkt veel op onze Hollandse tompoes maar bestaat traditioneel uit 3 lagen bladerdeeg en 2 lagen cremé patisserie waarvan in eerste instantie de bovenkant werd bekeed met poedersuiker maar in de loop van de tijd ook glazuur. Aan bladerdeeg maken heb ik me nog steeds niet gewaagd maar het maken van millefeuille’s stond wel al lang op mijn to-do lijstje. Toen ik deze cheat versie van de millefeuilles tegen kwam wist ik gelijk deze ga ik maken, deze heerlijke variant is niet gemaakt van bladerdeeg en bestaat niet uit 3 lagen maar uit 2 lagen van knapperige wontonvelletjes bekleed met slagroom, blauwe bessen en frambozen. Deze millefeuille’s zijn super makkelijk om te maken en staan binnen no time op tafel succes verzekerd!
Millefeuille’s
Bereidingstijd : 30 minuten + 5 – 7 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 Millefeuille’s :
- 8 vierkante wontonvelletjes (te koop bij de toko)
- 50 gram roomboter, gesmolten
- Poedersuiker, 2 eetlepels
- 125 ml slagroom, opgeklopt met 2 eetlepels suiker
- 125 gram blauwe bessen
- 125 gram frambozen
- Extra poedersuiker voor het bestuiven
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze :
- Ontdooi de wontonvelletjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg 8 wontonvelletjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat, bestrijk ze licht met de gesmolten roomboter en bestrooi ze met poedersuiker
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 5 -7 minuten goudbruin
- Laat ze afkoelen op een rooster en maak ondertussen de slagroom door deze licht op te kloppen met 2 eetlepels suiker
- Verdeel de helft van de slagroom over 4 wontonvelletjes en verdeel hier overheen de blauwe bessen
- Verdeel de rest van de slagroom over de 4 resterende wontonvelletjes en verdeel hier overheen frambozen
- Leg op elk bordje 1 wontonvelletje met slagroom en blauwe bessen en leg hier bovenop 1 wontonvelletje met slagroom en frambozen
- Bestuif de millefeullie’s met poedersuiker en serveer ze direct
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Fast, Fresh, Simple
Geef een reactie