Een madeleine is een klein schelpvormig cakeje afkomstig uit Commercy in Lotharingen, het recept voor deze glutenvrije madeleines bevat 7 ingrediënten en is heel makkelijke om te maken. Het deeg word met 2 lepels of met een spuitzak in een bakblik in de vorm van een kleine sint-jakobsschelpjes gespoten. De madeleine is in en buiten Frankrijk heel populair, ik eet altijd vers gemaakte madeleines bij de thee ons favoriete eettentje in Maarssenbroek. Al een tijdje speelde ik met het idee glutenvrije madeleines te maken met Mix C kuchen & Kekse van Schär deze mix is speciaal ontwikkeld voor gebak en koek je kunt er o.a muffins, taartbodems en koekjes mee maken.
Glutenvrije Madeleines
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 10 – 12 minuten oventijd
Ingediënten :
- 130 gram glutenvrij meel, Mix C Kuchen en Kekse van Schär
- Snufje zout
- 1 teaspoon zuiveringszout
- 2 eieren
- 110 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
- 90 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
Extra nodig :
- Een madeleinevorm
- Extra roomboter en mix C Kuchen en Kekse van Schär
- Evt. een spuitzak
Bereidingswijze :
- Meng in een kom het meel, het zout en het zuiveringszout door elkaar
- Mix in een andere kom de eieren met de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker licht en luchtig
- Giet terwijl je mixt langzaam de gesmolten roomboter toe en blijf mixen tot de boter volledig opgenomen is
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingediënten en mix alles door elkaar tot alles net gemengd is
- Zet de kom met het beslag minimaal 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de madeleinevorm in met roomboter en bestuif deze met Mix C Kuchen en Kekse van Schär
- Vul een spuitzak met het beslag en vul de madeleinevorm voor iets lager dan de rand met het beslag of gebruik 2 lepels
- Schuif de madeleinevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de madeleines goudbruin en gaar in 10-12 minuten
- Laat de madeleines afkoelen in de vorm, haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
- De madeleines zijn in een afgesloten trommel 5 dagen houdbaar
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie