Palmiers ik ben er dol op, afgelopen zomervakantie in Frankrijk kocht ik dan ook regelmatig hele grote Palmiers bij de bakker (boulangerie). Palmiers zijn echt hele simpele koekjes om te maken, het enigste wat je nodig hebt is bladerdeeg en suiker en de oven doet de rest. Wat ik altijd zo leuk vind aan het bakken van koekjes is dat je binnen een handomdraai een hele trommel vol met heerlijke koekjes hebt, en eerlijk is eerlijk zelfgemaakte koekjes zijn toch het allerlekkerst. Uit de Koekjesbijbel haalde ik een leuk weetje, wisten jullie al dat Palmiers ook wel olifantsoren worden genoemd.
Palmiers + Review Koekjesbijbel
Goed voor 1 koektrommel vol Palmiers
Bereiding : 10 minuten
Oventijd : 15 minuten
Ingrediënten :
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gram fijne kristalsuiker
Extra nodig :
- Deegroller
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Mes + evt. een liniaal
Bereidingswijze :
Haal de rol bladerdeeg uit de verpakking, rol de rol bladerdeeg uit en laat het bladerdeeg liggen op het (bak)papier waarmee het bladerdeeg opgerold is. Snijdt het bladerdeeg met een scherp mes bij tot een rechthoek van 25 x 30 cm. Verdeel de helft van de suiker over het bladerdeeg en druk dit aan door er voorzichtig met een deegroller overheen te rollen. Draai het bladerdeeg om en verdeel de rest van de suiker over het bladerdeeg, druk dit wederom aan door er voorzichtig met een deegroller overheen te rollen.
Vouw het bladerdeeg vanaf de lange zijde 3 cm naar binnen, blijf het bladerdeeg vervolgens oprollen tot het midden (zie foto’s). Vouw het bladerdeeg dubbel en pak het bladerdeeg in in plasticfolie. Leg het bladerdeeg 30 minuten in de koelkast om te rusten.
Tip : Verdeel het deeg aan de lange zijde in tweeën (gebruik hier bijv. een liniaal voor) zodat je goed het midden kan bepalen, ik maakte met een mes aan de onderkant een klein sneetje in het bladerdeeg om het midden te bepalen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en snij de rol bladerdeeg in plakken van 1 cm dik. Leg de plakjes bladerdeeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat (het zou jammer zijn als alle koekjes aan elkaar vast zitten)
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de koekjes voor 10 minuten, keer ze om en bak ze vervolgens nog 5 minuten of totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn (houd de koekjes goed in de gaten nadat je ze hebt omgedraaid). Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Review Koekjesbijbel
Ik word elke keer weer blij als er een nieuw bakboek verschijnt, een boek vol met koekjes recepten ontbrak nog in mijn kook/bakboeken verzameling. Wat kan je verwachten van de koekjesbijbel :
- Meer dan 170 koekjes recepten verdeeld over 12 verschillende hoofdstukken
- Een boek vol met bekende maar ook onbekende soorten koekjes die leuk zijn om te ontdekken
- Basistechnieken en stap voor stap foto’s
- Bij de recepten vind je ook handige tips & variaties
- Extra informatie zoals : Hoe gebruik ik dit boek, bakbegrippen en technieken, basisingrediënten, koekjesbaktips & keukengerei
Een kleine greep aan recepten die o.a. kan verwachten in het boek : Jan hagel, kerstkransjes, smartiekoekjes, boterkoekblokjes, krakelingen, kletskoppen, bokkenpootjes, stroopkoeken, stroopwafels, roze koeken, millionaire’s shortbread, kaasvlinders en nog veel meer!
Ben je net als mij dol op koekjes dan kan dit boek absoluut niet ontbreken op je boekenplank, maak keer op keer weer een ander lekker koekje voor bij de koffie/thee!
Titel :
Koekjesbijbel
Auteur :
Rutger van den Broek
Uitgeverij :
Carerra Culinair
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
De koekjesbijbel is te koop
bij o.a Bol.com en de lokale boekhandel voor € 29,99
Heb je deze Palmiers ook gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakery in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd
De review bevat mijn eerlijke mening, lees mijn disclaimer
Geef een reactie