Koekjes bakken eigelijk doe ik het veel te weinig, wat is er niet leuker dan een trommel vol met verse koekjes bij de koffie of thee. Met deze Italiaanse koekjes kom ik al helemaal in de vakantiesfeer, Baci di Dama koekjes zijn twee koekjes met daartussen een heerlijk laagje chocolade. Deze koekjes worden ook wel liefkozend Lady’s Kisses genoemd omdat de vorm lijkt op een (chocolade) kus. Kort geleden kreeg ik van Verkade hun vernieuwde kookchocolade opgestuurd, de chocolade is door de deelblokjes van 25 en 10 gram handig in gebruik en smelt ook nog eens heel makkelijk. Bij de kookchocolade zat dit heerlijke recept en ik kon dan ook niet wachten om ze maken en te proeven. De combinatie van hazelnoot en chocolade is heerlijk, ze zijn makkelijk om te maken en vast en zeker populair bij je visite.
Baci di Dama – Lady’s Kisses
Ingrediënten :
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- Snufje zout
- 120 gram meel, gezeefd
- 80 gram verkade Kookchocolade of chocolade > 70 % cacao
Extra nodig :
- Bakplaat
- Bakpapier
- Keukenmachine/Foodprocessor
- 2 kommen
- Mixer
- Pannetje
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de hazelnoten voor 8 minuten (ze zijn dan goudbruin)
- Doe de hazelnoten in de keukenmachine/foodprocessor, voeg er 2 eetlepels suiker aantoe en maal ze goed fijn
- Doe de fijn gemaalde hazelnoten, de rest van de suiker, de roomboter en het zout in een kom en meng tot er een romig mengsel ontstaat
- Voeg er als laatste de gezeefde bloem toe en met het geheel goed door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Vorm van het deeg kleine balletjes ter grootte van een kers en leg ze met een tussenruimte van 2 cm op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en ze daarna volledig afkoelen op een rooster
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verwarm de chocolade au bain marie
- Doop de onderkant van een koekje in de gesmolten chocolade, laat de overtollige chocolade eraf lopen en druk er een voorzichtig een 2e koekje tegenaan. Een 2e optie is : een theelepel gesmolten chocolade verdelen over de onderkant van 1 koekjes en er voorzichtig een 2e koekje tegenaan drukken
- Laat de koekjes hard worden op een met bakpapier bekleedde bakplaat
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie