Het is gewoon jammer om het mooie zomerfruit wat nu in de winkels en bij de groenteboer ligt niet te gebruiken. Recepten hoeven niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn en deze plaattaart met zomerfruit is daar een voorbeeld van. Met maar een paar ingrediënten en vers fruit tover je zo een heerlijke taart op tafel! Ik koos voor verschillende soorten fruit maar je kan natuurlijk alle soorten fruit gebruiken die je lekker vind of maar 1 soort fruit. Het romige van de mascarpone in combinatie met het fruit en het knapperige van het bladerdeeg is heerlijk, ik kon er wel van blijven eten. Het gebruik van verse vanillestokjes maakt wat mij betreft het mascarpone mengsel nog lekkerder!
Plaattaart met zomerfruit
Voorbereiding : 10 minuten | Oventijd : 15 – 17 minuten | Decoratie : 15 minuten
Ingrediënten :
- 1 rol bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 400 gram mascarpone
- 3 zakjes vanillesuiker
- De zaadjes van 2 vanillestokjes
- Fruit naar keuze, ongeveer 500 gram
- Evt. Poedersuiker
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Mes + evt. een liniaal
- Kwast
- 1 kom + lepel
Bereidingswijze :
Haal de rol bakpapier uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier, rol de rol bladerdeeg uit en leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Gebruik een scherp mes en maak aan alle zijde van de plak bladerdeeg een rand van 2.5 cm, belangrijk is om niet helemaal door te snijden! Door het insnijden van het bladerdeeg komt de rand mooi omhoog tijdens het bakken. Prik met een vork gaatjes de het midden (niet in de rand), hierdoor komt het midden niet omhoog. Klop het eitje los met een vork en bestrijk met een kwast het bladerdeeg hiermee. Verdeel de 2 eetlepels fijne kristalsuiker over het de plak bladerdeeg. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg in 15 – 17 minuten goudbruin en gaar.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de plak bladerdeeg volledig afkoelen. Mocht de binnenkant tijdens het bakken omhoog zijn gekomen gebruik dan de achterkant van een vork om voorzichtig de binnenkant naar beneden te drukken, doe dit als de plak bladerdeeg nog warm is.
Meng in een kom de mascarpone, de vanillesuiker en de vanillezaadjes door elkaar. Verdeel het mascarpone mengsel over de binnenkant van de afgekoelde plak bladerdeeg, gebruik hiervoor de achterkant van een lepel of een spatel. Zorg ervoor dat de randen van de plaattaart vrij blijven. Verdeel het fruit over de taart en bestrooi de taart vlakvoor het serveren evt. met een beetje poedersuiker.
Tip : Serveer de plaattaart met zomerfruit direct na het bekleden met het mascarpone mengsel en vers fruit, als je lang wacht dan word het bladerdeeg wat zachter en niet meer zo knapperig. De taartbodem kan je van te voren voorbereiden.
Heb je ook deze Plaattaart met zomerfruit gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie