Tijdens ons gezellige dagje zoet Haarlem besloten ik en Laura van Laura’s Bakery om op korte termijn samen de keuken in te duiken om iets lekker te bakken. Een ding was snel duidelijk het moest een citroen cake worden met meringue (schuimpje), hoe de cake verder vorm zou krijgen wisten we nog niet helemaal daar zouden we die dag wel verder over brainstormen want 1 ding is zeker tijdens het bakken komen altijd de leukste ideeën naar boven. Uiteindelijk besloten we Laura’s recept voor een citroen-bosbessen yoghurt cake (zonder bosbessen en glazuur) te gebruiken en italiaans schuim om de 3 lagen citroen cake mee te bekleden/versieren, het resultaat een rustieke Lemon Meringue Cake!
Lemon Meringue Cake
Bereidingstijd : 2 uur + 20 -25 minuten oventijd
Ingrediënten :
Citroen Cake :
- 400 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 2 snufjes zout
- 340 ml yoghurt
- 400 gram suiker
- 6 eieren, large
- 4 theelepels citroenrasp
- 2 theelepels vanille extract
- 200 ml zonnebloemolie
Citroensiroop
- 160 ml citroensap
- 90 gram suiker
Italiaans schuim :
- 1 citroen (voor het vetvrij maken van de kom)
- 110 gram eiwit, 3 eiwitten
- mespuntje zout
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram water
- 225 gram fijne kristalsuiker
Extra nodig :
- 3 (silikonen) bakvormen van 20 cm doorsnede
- bakspray
- Bakpapapier voor de bodems van de bakvormen indien je geen silikonen bakvormen gebruikt
- Een handmixer of een keukenmachine
- Evt. een taartstandaard
- Een spuitzak met een rond spuitmondje
- Een créme brûlée brandertje
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Spray de (silikonen) bakvormen in met bakspray en bekleed indien je geen silikonen bakvormen gebruikt de bodems van de bakvormen met bakpapier
- Meng in een kom de bloem, de bakpoeder en het zout door elkaar
- Meng in een andere kom de yohurt, de suiker, de eieren, de citroenrasp, de vanille extract en de zonnebloemolie door elkaar
- Voeg de droge en de natte ingrediënten bij elkaar en meng alles goed door elkaar
- Verdeel het beslag over de 3 voorbereidde (siliconen) bakvormen
- Schuif indien mogelijk de 3 bakvormen tegelijk in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar of totdat een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
- Maak de citroensiroop
- Roer in een steelpannetje de citroensap en de suiker door elkaar, verwarm op een middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken
- Schenk de citroensiroop in een schaaltje en laat het afkoelen
- Smeer met een kwast de 3 lagen citroen cake royaal in met de citroensiroop, herhaal dit na 5 of 10 minuten nogmaals
- Maak in de tussentijd het Italiaans schuim
- Lees hier hoe je stap voor stap Italiaan schuim maakt
- Verdeel een klein beetje Italiaans schuim over het midden van de taartstandaard en leg de 1e citroen cake hier bovenop
- Verdeel een laag Italiaans schuim over de citroen cake
- Leg voorzichtig de 2e citroen cake hier bovenop en verdeel er wederom een laag Italiaans schuim overheen
- Leg voorzichtig de 3e laag citroen cake hier weer bovenop
- Vul de spuitzak met het ronde spuitmondje met het Italiaanse schuim en spuit toefjes op de bovenkant van de cake
- Gebruik een créme brûlée brandertje om een kleurtje te geven aan de toefjes Italiaans schuim
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie