Italiaans meringue word ook wel kookschuim genoemd en word gemaakt door suikersiroop van 121 graden door stijf opgeklopte eiwitten te kloppen. Je kan er schuimpjes mee spuiten maar, vullingen lichter mee maken maar ook taarten mee bekleden. Wanneer je er een taart mee bekleed kan je er met een brandertje een kleurtje aan geven voor een mooi eindresultaat. Waarom ik nog nooit Italiaans schuim heb gemaakt is voor mij een raadsel het is makkelijk om te maken en leuk om mee te werken. Binnen no-time heb je een prachtig dik en glansend schuim waarvan je ook nog eens gewoon van kan snoepen omdat de eiwitten door de suikersiroop verwarmd (gepasteuriseerd) zijn iets wat je tegen mij geen twee keer moet zeggen!
Italiaanse Meringue
Ingrediënten :
- 110 gram eiwit, 3 eiwitten
- Mespuntje zout
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram water
- 225 gram fijne kristalsuiker
Extra nodig :
- 1 citroen voor het vetvrij maken van de kom
- Suikerthermometer
Bereidingswijze :
- Maak de kom en de mixer vetvrij
- Klop de eiwitten met het mespuntje zout stijf
- Voeg terwijl de mixer draait lepel voor lepel de poedersuiker toe
- Doe het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook
- Gebruik een suikerthermometer om de temparatuur te bepalen, de suikersiroop is klaar bij 121 graden. Tip : Als je geen geen suikerthermometer in je bezit hebt kan je bepalen of de temperatuur goed is door een druppel suikersiroop ik een glas ijskoud water te laten vallen als je er een stevig balletje van kunt draaien tussen je vingers dan is de temperatuur goed
- Zet de mixer of machine aan op de laagste stand
- Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij het schuim
- Zet de mixer of machine op de hoogste stand en klop het schuim tot het koud is en er pieken ontstaan
Schuimpjes van Italiaans schuim :
- Verwarm de oven voor op 100 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Spuit toefjes schuim op de met bakpapier bekleede bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de schuimpjes voor 2 uur
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : De Banketbakker
erna zegt
Bestanddele in milliliters asseblief. Ek is van Suid-Afrika bly in Nelspruit. Ek wil die italiaanse meringue maak om bo-op n lemon meringuetert sit