Jaaaa morgen is het weer zover Sinterklaas is weer in het land en dat moet natuurlijk gevierd worden met een lekker taartje helemaal in Sinterklaas stijl! Monchoutaart in glaasjes is het meest bezochten recept op Marina’s Bakery en het leek mij leuk er een Sinterklaas twist aan te geven door 2 van mijn favoriete kruidnootjes te gebruiken, de gewone kruidnootjes en de truffel chocolade kruidnootjes! Je kan het vast wel raden deze Sinterklaas Monchoutaart was een regelrechte hit hier in huis en op 5 December staat deze taart zeker weten bij ons op tafel!
Sinterklaas Monchoutaart
Bereiding : 30 – 45 minuten
Koelkast : minimaal 3 uur
Ingrediënten :
- 250 gram kruidnootjes
- 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 200 gram monchou, de zilveren verpakking
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop en fix (dr. oetker)
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje truffel chocolade kruidnootjes
Extra nodig :
- Een springvorm van 24 cm bekleed met bakpapier
- Foodprocessor of plastic zak + deegroller
- Keukenmachine of handmixer
- Spatel
Bereidingswijze :
- Belangrijk : zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
- Voor de bodem : Verkruimel de kruidnootjes in een foodprocessor of in een plastic zak met behulp van een deegroller. Leg de plastic zak met de kruidnootjes op een snijplank en sla er voorzichtig met een deegroller op, zorg ervoor dat de kruidnootjes goed verkruimeld zijn
- Smelt de roomboter en meng dit door de kruidnootjes kruimels heen
- Verdeel het kruidnootjes mengsel over de bodem van de springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om het kruidnootjes mengsel goed aan te drukken
- Zet de springvorm in de koelkast zodat de kruidnootjes bodem hard kan worden
- Doe de monchou, de basterdsuiker en 4 eetlepels ongeklopte slagroom in en kom en mix alles goed door elkaar (door 4 eetlepels opgeklopte slagroom toe te voegen gaat dit makkelijker)
- Doe de rest van de slagroom, de vanillesuiker en de klop en fix in een andere kom en klop de slagroom lobbig
- Meng het monchou mengsel en de slagroom met een spatel goed door elkaar totdat er een egaal mengsel ontstaat
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou mengsel over de kruidnootjes bodem heen
- Zet de springvorm terug in de koelkast zodat het monchou mengsel op kan stijven
- Haal de springvorm na een paar uur uit de koelkast en versier de bovenkant van de monchoutaart met de truffel chocolade kruidnootjes en evt. nog meer versiering naar keuze zoals een grote chocolade letter
- Tip : Haal de monchoutaart een half uurtje voordat je ‘m wil gaan serveren uit de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie