Chocolade, Rolo’s en Dulce de Leche stuk voor stuk vind ik ze heerlijk, ik combineerde ze alle 3 in in 1 taart met een hemelse combinatie als resultaat. Moederdag is niet alleen speciaal voor mij omdat ik nu moeder ben maar ook omdat ik een super lieve moeder heb die altijd voor mij (ons) klaar staat. Om die rede plan ik altijd een zoals wij het noemen Moeder/Dochterdag, dit jaar heb ik weer iets bedacht waarvan ik zeker weet dat ze het leuk & lekker vind. Omdat ik komende zondag niet naar mijn ouders toe ga vervroegde ik moederdag en maakte speciaal voor mijn moeder deze heerlijke Rolo Chocoladetaart, een klein feestje op een bordje! 1 ding weet ik heel zeker en dat is dat diegene voor wie je deze taart maakt heel blij met je gaat zijn! Deze Rolo Chocoladecake valt absoluut onder de Guilty Pleasures, it’s so bad but so good!
Rolo Chocoladecake
Ingrediënten :
Cake, 2 stuks :
- 400 gram gezouten roomboter, kamertemperatuur
- 200 gram pure chocolade > 70% cacao
- 4 eieren, medium
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram bloem
- 2 – 3 rollen Rolo’s
Vulling :
- 1 blikje Dulce de Leche, lees hier hoe je zelf Dulce de Leche maakt
- Evt. een paar snufjes zeezout
Chocolade ganache :
- 400 gram pure chocolade > 70% cacao, in kleine stukjes
- 300 ml slagroom
Decoratie :
- 4 – 6 rollen Rolo’s
Extra nodig :
- 2 ronde bakvormen van 20 – 22 cm
- Bakpapier
- Spatel
Bereidingswijze :
- Maak de Dulce de Leche een dag/avond van te voren
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Vet beide bakvormen in en bekleed deze met bakpapier
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie
- Doe de suiker en de eieren in een kom en klop deze in 3 – 5 minuten licht en luchtig
- Meng het chocolademengsel door suikermengsel heen
- Voeg als laatste de bloem toe en meng het geheel kort door elkaar (tot alles net gemengd is)
- Verdeel het mengsel over de 2 voorbereidde bakvormen en druk per bakvorm 13 rolo’s in het beslag
- Schuif de bakvormen tegelijk of 1 voor 1 in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze voor 25 – 30 minuten. De cake(s) zijn klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat beide cakes volledig afkoelen in de bakvorm
- Meng de Dulce de Leche goed door elkaar en verwijder stukjes
- Voeg voor gezouten karamel evt. een paar snufjes zeezout toe en meng het geheel kort door elkaar
- Haal voorzichtig 1 cake uit de bakvorm, leg deze op een bord/taartplateau en verdeel de dulce de Leche over de bovenkant van de cake
- Zet het bord/taartplateau voor minimaal 30 minuten in de koelkast (dit zorgt ervoor dat de Dulce de Leche stevig word)
- Haal voorzichtig de 2e cake uit de bakvorm en leg deze onderste boven op de andere cake
- Maak de chocolade ganache : Doe de stukjes chocolade in een grote kom. Verwarm de slagroom tot net tegen het kookpunt. Giet de slagroom over de stukjes chocolade en laat dit 5 minuten staan. Roer het geheel na 5 minuten goed door elkaar en verwijder evt. harde stukjes chocolade. Zet het chocolademengsel in de koelkast tot het dik maar nog wel smeerbaar is (roer het regelmatig even door)
- Verdeel de chocolade ganache met een spatel over de bovenkant en zijkant van de cake
- Decoreer de cake met extra Rolo’s, voor een leuk effect heb ik er een aantal in tweeën gesneden
- Serveer direct of zet de cake tot vlakvoor het serveren in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Anja zegt
Ik mocht deze taart als eerste proeven,hij was heerlijk mmmmm