Chocolate Bar
Wie is er niet dol op chocolade en wat is er niet leuker dan zelf eigen chocolate bar samen te stellen en toe te voegen wat jij lekker vind. Ik maakte mijn eigen versie met mijn favoriete chocolade als basis ingrediënt. Ik denk dat iedereen wel kan raden wat dat is, de welbekende oranje Tony’s Chocolonely. Voor in de Chocolate bar gebruikte ik Oreo koekjes, M&M’s met en zonder nootjes, mini Tony’s Chocolonely, Rolo’s en Toblerone.
ingrediënten:
- 500 gram Tony’s Chocolonely, karamel zeezout
- Kleine Oreo koekjes of Oreo koekjes fijngehakt
- 1/4 zak M&M’s met nootjes, in tweeën gehakt
- 1/4 zak M&M’s heel of in twee¨en gehakt
- Mini Tony’s Chocolonely naar eigen smaak
- 1 rol Rolo, elke rolo in tweeën gesneden
- 1 kleine reep Toblerone
Extra nodig :
- Bakvorm van 29×19 cm, ik gebruikte deze bakvorm
- Bakingspray en papier
Bereidingswijze:
- Spray de bakvorm in met bakingspray en bekleed deze met bakbakpapier
- Bereid alle extra ingrediënten voor zoals hierboven beschreven in de ingrediëntenlijst zodat je gelijk door kan gaan na het smelt van de chocolade
- Smelt de chocolade au bain marie en blijf roeren totdat de chocolade volledige gesmolten is.
- Verdeel de helft van de ingrediënten over de bodem van de bakvorm.
- schenk de au bain marie gesmolten chocolade over de de bakvorm zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
- Verdeel de andere helft van de ingrediënten over de chocolade en druk de ingrediënten iets aan.
- Plaats de bakvorm in de koelkast voor 2 uur zodat de chocolate bar hard kan worden.
- Haal de chocolate bar uit de koelkast en breek in stukken.
- Bewaartip : bewaar in de koelkast.
Nog meer bakinspiratie
Heb je dit heerlijke recept gemaakt laat het me weten, deel je foto via Instagram of Facebook met #marinasbakerynl of @marinasbakerynl
Veel plezier met het maken & genieten van jou eigen Chocolate bar!
Geef een reactie