Kort geleden viel de deze nieuwe mix voor Cake Specials Appel-Karamel met Karamelsaus van Koopmans op de deurmat en natuurlijk waren we nieuwsgierig want appel met karamel is een heerlijke combinatie. Sinds kort is milan net als zijn moeder gek op bakken en daarom doken we samen de keuken in om deze cake te maken en natuurlijk te proeven! Appels, roomboter en een eitje heb ik altijd wel in huis en de papieren bakvorm zit bij de mix in de verpakking, een ideale cake om even snel te maken als je iets lekkers op tafel wilt zetten. Het leuke is dat je ook zelf je eigen draai kunt geven aan deze cake special door noten toe te voegen of door de appel te vervangen door ander soort fruit.
Cake Specials Appel-Karamel met Karamelsaus
Ingrediënten :
- 1 pak Koopmans Cake Specials Appel-Karamel
- 80 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 1 ei
- 1 1/2 appel
- 2 eetlepels water (25 ml)
Extra nodig :
- Kom
- Handmixer of keukemachine
- Spatel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vouw de bakvorm volgens de aanwijzingen op het pak
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van 1 cm
- Doe de boter in een kom en mix totdat er een zacht en romig mengsel ontstaat
- Voeg in 1 keer de cakemix, het ei en de 2 eetlepels water toe en mix het geheel op de laatste stand door elkaar totdat alles goed gemengd is
- Mix het beslag 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtig beslag
- Voeg de helft van de appelstukjes toe en spatel dit door het beslag heen
- Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel glad
- Verdeel de rest van de appelstukjes over het beslag
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 50 – 60 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt.
- Laat de cake in de bakvorm afkoelen op een rooster
- Decoreer de cake vlakvoor het serveren met de karamelsaus
Bewaartip : De cake is 3 dagen houdbaar in een afgesloten trommel
Conclusie :
Een makkelijke en lekkere cake om te maken die binnen een handomdraai in de oven staat. Makkelijk is dat bijna iedereen de ingrediënten die jezelf moet toevoegen altijd wel in huis heeft. De karamelsaus deed mij denken aan de lekkere karamelsnoepjes die ik vroeger van mijn oma kreeg. Ik sneed van deze cake 6 stukjes als je er 8 stukjes van snijd krijg je wel hele kleine stukjes.
De Koopmans Cake Specials zijn verkrijgbaar in de smaken Appel-Karamel met Karamelsaus, Banaan-Chocolade met Chocoladesaus en Framboos-Appel met Frambozensaus
Prijs : € 2,19
>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie