Review : New York recepten uit de Big Apple
Dit boek heeft een speciaal plekje in mijn boekenkast, het is mijn eerste food gerelateerde post wat ik mocht ontvangen. Ik was dan ook heel blij toen dit mooie boek op de deurmat viel, dezelfde avond was mijn to do lijstje met recepten al af en geloof me het zijn er veel. Ik ben groot fan van de lekkernijen uit New York zoals een bagels, cheesecake & pancakes. Op mijn wenslijst kwa vakanties staat dan een bezoek aan de Big Apple, al denk ik wel dat ik dan een paar kilo zwaarder terug kom.
Dit mooie boek roept om gelezen te worden, iedere bakliefhebber zou het daar met me over eens zijn. Het boek is ingedeeld in 7 hoofdstukken :
Hoofdstuk 1 : Koffie
In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor doughnuts, een smoothie & Challah brood, de New Yorkse tegenhanger van de Franse brioche
Hoofdstuk 2 : Ontbijt
In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor granola, hot oatmeal en voor verschillende soorten pancakes
Hoofdstuk 3 : Brunch
In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor de Bialy’s een variant op de bagel, de eggs benedict die uitgevonden is door een gast in het Waldorf Astria hotel in New York & een Chicken salad gemaakt met guacamole i.p.v mayonaise
Hoofstuk 4 : Lunch
In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor een Waldorf Salad, BLT Sandwich & een Sloppy Joe
Hoofdstuk 5 : Snacks
1 van mijn 2 favoriete hoofdstukken uit dit boek, in dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor de New York Cheesecake, verschillende recepten voor cupcakes & een typisch Amerikaans tussendoortje de PB&J (peanut butter & jelly) Sandwich
Hoofdstuk 6 : Altijd welkom
Mijn 2e favoriete hoofdstuk uit dit boek, in dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor chocolate peanut butter cups, pop-tarts & pumpking muffins met een vulling van roomkaas
Hoofdstuk 7 : Toegift
In het laatste hoofdstuk vind je basisrecepten voor o.a peanut butter, coleslaw & onion rings. Ook vind je hier de inhoudsopgave uitgeschreven in recepten per hoofdstuk & recepten op ingrediënten. Als klap op de vuurpijl vind je hier ook adressen waar je lekker kunt eten als je een bezoek brengt aan New York!
Bij alle recepten staan mooie foto’s waardoor je nog meer getriggert word de recepten te gaan maken. Er staat duidelijk beschreven welke ingrediënten je nodig hebt, hoelang de voorbereiding, bereiding, rust of koeltijd duurt zodat je precies weet wanneer je kan gaan genieten van je zelfgemaakte lekkernijen
Bij elk recept staat stap voor stap de bereidingswijze beschreven waardoor de drempel lager word om de recepten te gaan maken, dit vind ik echt een pluspunt!
Het boek heeft een prachtige vormgeving en is absoluut een aanwinst in elke boekenkast, bij mij staat hij al weer een tijdje op mijn aanrecht, ik krijg gewoon zin om te gaan bakken als ik dit boek zie!
Het boek telt 272 pagina’s en is o.a te koop bij Bol.com voor € 24,95
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie