Ik word er gewoon weg heel erg blij zodra van het zomerweer in aantocht is, we vinden het heerlijk om buiten te vertoeven en ’s avonds nog even de houtkachel aan te steken. Afgelopen maand was druk maar ook wel weer heel leuk zo was ik aanwezig bij 2 foodevents en vierde ik samen met mijn 2 mannen een mini vakantie in eigen land. Of het nu door de zon komt of doordat ik geen pijn meer heb ik bruis letterlijk en figuurlijk van de energie en de inspiratie.
Een kijkje achter de schermen Juni 2015
Buiten de deur eten ik kan er eigelijk altijd wel een excuus voor verzinnen, samen met Tessa van I am cooking with love ging ik lunchen in het Bisonspoor. We wonen echt praktische bij elkaar om de hoek en eens in de zoveel tijd kletsen we gezellig even bij. Lang hoef ik niet op de kaart kijken want mijn oog valt al vrij snel op een van mijn favoriete broodjes ; een broodje Carpaccio! Ook Tessa gaat overstag en beide genieten we van een heerlijke Focaccia Carpaccio.
Samen met mijn overbuurvrouw ging ik een dagje naar Utrecht en natuurlijk brachten we een bezoekje aan de Yoghurt Barn. Tijdens onze wandeling door Utrecht kwamen we verschillende aangekleden Nijntjes tegen ter ere van de 60ste jarige verjaardag van Nijntje. Het Centraal Museum Utrecht staat van 20 Juni t/m 20 September in het teken van “Feest, Nijntje 60 jaar”
Afgelopen maand zwichtte ik meerdere keren voor een heerlijk ijsje bij de Italiaanse IJssalon La Bella in het Bisonspoor, mijn favoriete smaken zijn toch wel chocolade, passievrucht, citroen & aardbei
5 Juni fietste ik samen met MissPublicity 0p een e-bike door Rotterdam en ontdekte 8 culinaire terrasjes van De Dudok Groep. Als ik aan Dudok denk dan denk ik eigelijk alleen aan de welbekende appeltaart maar absoluut niet aan een horeca groep die eigelijk voor iedereen wat wils heeft. Ik heb genoten van een heerlijke middag vol culinaire verrassingen en mooie terrassjes die absoluut een bezoekje waard zijn als je in Rotterdam bent, het verslag vind je natuurlijk op de site
MacDonald eten ik hou er niets zo van, de ijsjes daar in tegen vind ik heerlijk vooral de McFlurry Stroopwafel. Op dit moment is de Rocky Road een van de (tijdelijke) nieuwe smaken en natuurlijk moest ik die even proeven, ik vind ‘m heerlijk je hebt de crunch van de chocolade en het zachte van de mini marshmallows…..
Als het mooi weer is steken wij graag de bbq aan en een toetje mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. In huize Prins word eigelijk iedereen wel blij van een Pavlova met vers fruit (frambozen & passievrucht), het recept vind je op de site
Door FonQ.nl was ik uitgenodigd voor het FonQblogevent in het Miele Inspirience Center in Vianen. Samen met een aantal mede foodies kregen we van Kirsten Jassies een lezing over succesvol bloggen, werd ons meer verteld over accessoires van Kitchenaid (roomijsmaker, pastamachine & foodprocessor), De Vitamix power blender en de Le Creuset (gril) pannen. Met de prachtige pannen & apparatuur maakte we een heerlijk 3 gangen diner, als voorgerecht maakte we een soepje, als hoofdgerecht verse pasta met groenten ratatouille, gegrilde kalfsentrecote en pesto en als dessert een Cobbler van rode vruchten en geitenyoghurt-ijs. Surprise surprise ik maakte het dessert….
Samen met mijn 2 mannen ging ik op mini vakantie in eigen land, we genoten van een dagje Dolfinarium, sliepen 2 nachtjes in het v/d Valk hotel in Spier en fietste 25 km dwars door het Nationaal Park Dwingelderveld. De eerste avond genoot ik van een Rundercarpaccio met pepermayonaise, een Tournedos met gebakken garnituur van paprika, uien en champignons en van een mousse van Monchou met kersen en bastogne geserveerd met vanille-ijs
De tweede dag genoot ik van in knoflook gebakken champignons, een varkenshaasje met honingmosterdsaus met een stampotje van Rucola en van een Passievruchten créme brûlée met yoghurt ijs en witte chocolade krispie (een dessert waar ik net nog niet bij bord bij aflikte)
Last but not least brachten we ook ook nog een bezoekje aan de Efteling een plek waar voor mij als klein meisje heel veel herinneringen liggen. We hadden prachtig weer, genoten van het sprookjesbos, de poppenshow en veel meer. Toen de kleine man sliep namen de mannen het waar en genoten van de achtbanen terwijl ik genoot van een ijsje in de zon…..
Afgelopen Zaterdag was ik aanwezig bij een bijeenkomst van Freya (een vereniging die de belangen behartigd voor, en diensten verleend aan mensen met vruchtbaarheidsproblemen). Zwanger worden is jammer genoeg voor veel mensen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, we speelde boerengolf en genoten van een high tea bij Restaurant Vroeg in Bunnik
Deze maand ontving ik ook weer leuke foodpost, de Dubbel Dik Romige Melkchocolade & de Flinter Dun Extra Pure Chocholade van Verkade, het nieuwe boek van Donna Hay, het nieuwe boek van Robért van Beckhoven en de vernieuwde kookchocolade van Verkade
Vandaag gaat de maand Juli alweer van start jeetje wat vliegt de tijd. De zomer is aangebroken waar genieten, vakantie en natuurlijk lekker eten centraal staat. Wij moeten nog even wachten op onze vakantie naar Italië maar zoals het er nu naar uitziet mogen we absoluut niet klagen met het mooie weer in Nederland. Komende maand staan er weer een aantal etentjes en gezellige dagen met vrienden op de planning, wil je
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Tessa zegt
Jaaa, dat was lekker en gezellig. Binnenkort maar weer eens doen.
Tessa xx