Als ik aan de zomer denk dan denk in instant aan een pavlova met vers fruit, een voor ons perfecte afsluiting van een bbq. Het woord wauw word als eerst genoemd als ik ‘m op tafel zet gevolgd daar moet je lang mee bezig zijn geweest en mmmm dat is dat lekker! Een Pavlova is eigelijk super makkelijk om te maken, het enigste wat je er voor nodig hebt zijn 5 ingrediënten en vers fruit naar keuze. Ik hou het eigelijk altijd heel simpel en kies zoals hierboven voor frambozen met passievrucht of voor aardbeien met of zonder passievrucht maar met elk vers seizoensfruit is die heerlijk! De meringue zelf kun je een dag van te voren al maken, vlakvoor het serveren even slagroom kloppen en de pavlova versieren met vers fruit and you’r ready to go! Ik zet deze pavlova eigelijk altijd gewoon op tafel met een lepel en bordjes ernaast zodat iedereen zelf kan opscheppen.
Pavlova
Ingrediënten :
- 4 eiwitten
- 1 cup fijne kristalsuiker
- 3 teaspoons maizena, gezeefd
- 1 teaspoon witte wijnazijn
Extra nodig :
- Mixer
- Spatel
- Bakplaat bekleed met papier
- Slagroom, 500 ml + 4 eetlepels basterdsuiker
- Vers fruit naar keuze
Tips voor je gaat beginnen :
- Zorg dat het materiaal wat je gebruikt vetvrij en droog is, tip : gebruik citroensap om de kom + garde mee schoon te maken
- Zorg dat de eiwitten geen (sporen van) eigeel bevatten
- Gebruik voor het maken van meringue schuim fijne kristalsuiker, dit lost sneller op
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Maak op het bakpapier een rond cirkel van 18 cm
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom
- Begin te kloppen op een lage snelheid totdat er kleine belletjes ontstaan
- Voer de snelheid op en blijf kloppen totdat het eiwit zachte pieken heeft
- Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat er een mooi glanzend eiwit ontstaat
- Voeg de gezeefde maizena en de witte wijnazijn toe en meng dit met een spatel goed door het eiwitschuim heen
- Verdeel het eiwitschuim over de 18 cm ronde cirkel op het bakpapier
- Verlaag de oventemperatuur naar 120 graden
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de meringue voor 1 uur
- Zet de oven uit en laat de meringue afkoelen in de oven
- Klop vlakvoor het serveren de slagroom op
- Leg de meringue op een bord
- Verdeel de slagroom over de meringue en versier de pavlova met vers fruit naar keuze
Tip : Meer over het omrekenen van cups naar grammen lees je hier
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Anja zegt
mmmmm,was zoooo lekker.een aanrader