Komende zomer gaan wij op vakantie naar Italië en om alvast in de stemming te komen maakte ik een echt klassiek Italiaans dessert : Tiramisu. Tiramisu is opbouwt uit verschillende lagen beginnende bij een laag lange vingers die verzadigd zijn in koffie met likeur gevolgd door een laag mascarpone crème. Om het dessert hoger te maken worden beide lagen nogmaals herhaald en als finishing touch word er een laagje cacaopoeder over de tiramisu gestrooid. Dit keer geen grote schaal met Tiramisu maar Tiramisu in glaasjes want als je het mij vraagt vind ik desserts in glaasjes echt ideaal, het is makkelijk voor te bereiden en presenteert ook nog eens mooi. Ik ben gek op Tiramisu en maak het ook regelmatig het liefst met Baileys maar eigelijk met alle koffie likeurtjes is het lekker.
Tiramisu in glaasjes
Ingrediënten voor 4 – 6 glaasjes :
- 120 ml espresso
- 120 ml Baileys
- 12 – 18 lange vingers, gehalveerd
- 310 gram mascarpone
- 355 ml slagroom
- 24 gram poedersuiker, gezeefd
- Cacaopoeder
Extra nodig :
- 4 – 6 glaasjes, ligt aan de grootte van de glaasjes die je gebruikt
Bereidingswijze :
- Maak als eerste het mascarpone mengsel door de mascarpone, de slagroom en de poedersuiker op te kloppen tot een licht en romig mengsel
- Meng in een kleine kom de espresso en de baileys door elkaar
- Snijd de lange vingers in de breedte door (halveren)
- Leg de lange vingers 1 voor 1 in het Baileys mengsel en laat ze aan beide kanten het mengsel opzuigen (zorg ervoor dat ze niet doordrenkt worden)
- Leg 2 stukjes lange vinger onderin elk glaasje
- Verdeel een beetje van het mascarpone mengsel over de lange vingers heen
- Leg wederom de lange vingers 1 voor 1 in het Baileys mengsel en laat ze aan beide kanten het mengsel opzuigen (zorg ervoor dat ze niet doordrenkt worden)
- Leg 4 stukjes lange vinger op het het mascarpone mengsel
- Verdeel de rest van het mascarpone mengsel over de glaasjes
- Bestuif de tiramisu glaasjes royaal met cacaopoeder en zet ze in de koelkast totdat je ze wilt serveren
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Riny zegt
Goed idee Marina om tiramisu in glaasjes te doen. Staat leuk. Bedankt voor t recept.
Gelukkig geen rauwe eieren.