Cheesecakes ik kan er geen genoeg van krijgen, al eerder maakte ik een nutella cheesecake, een chocolade dulce de leche cheesecake, een klassieke cheesecake, een chocolade cheesecake met kruidnootjes en citroencheesecake in glaasjes. Nu de zon zich steeds meer laat zien kriebelde het een variatie te maken met verse frambozen, de romige smaak van de cheesecake gecombineerd met frambozen is een match made in heaven. Voor mij is een puntje cheesecake echt zondigen en als ik dan zondig dan wil ik het wel goed doen. Cheesecakes vallen over het algemeen zwaar maar deze variant heeft me daarin erg verrast, door de ricotta en de frambozen eet deze cheesecake heel makkelijk weg en is het een waar feestje op een bordje.
Frambozen-havermoutcheesecake
Ingrediënten :
Bodem :
- 250 gram haverkoekjes (natuurwinkel) of Verkade Digestive Biscuits
- 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 eetlepel honing
Vulling :
- 60 gram grove havermoutvlokken (natuurwinkel)
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 350 gram ricotta
- 350 gram roomkaas, philadelphia
- 4 eieren, medium
- 200 gram frambozen
Frambozencoulis
- 500 gram frambozen (evt. uit de vriezer)
- 50 gram poedersuiker
Decoratie :
- Evt. extra verse frambozen
Extra nodig :
- Springvorm van 23/24 cm
- Extra ongezouten roomboter voor het invetten van de springvorm
Bereidingswijze :
- Vet de springvorm in
- De bodem van cheesecake : Doe de haverkoekjes of digestive koekjes in een foodprocessor en maal ze fijn. Geen foodprocessor : doe de koekjes in een plastic zak en sla ze voorzichtig fijn met een deegroller. Zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn
- Smelt de roomboter en meng dit samen met de honing door de koekkruimels heen
- Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk ze met de achterkant van een lepel goed aan
- Zet de springvorm in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- De vulling van de cheesecake : Verwarm een koekenpan en rooster de havervlokken met 1 theelepel suiker goudbruin. Haal de pan van de warmtebron af, kiep de havervlokken op een bord en laat ze afkoelen. Doe de ricotta, de roomkaas, de eieren en de rest van de suiker in een kom en mix het geheel door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Meng de geroosterde havervlokken met een spatel door het mengsel heen.
- Giet het mengsel over de afgekoelde bodem, verdeel er de frambozen overheen en druk ze lichtjes aan
- Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cheesecake voor 35 – 40 minuten, hij moet langs de rand gestold zijn en in het midden nog wiebelig zijn
- Zet de oven uit, de ovendeur iets open en laat de cheesecake daar volledig afkoelen (Door de cheesecake op deze manier af te laten koelen voorkom je dat het oppervlak barst)
- De Frambozencoulis : Pureer de frambozen met de poedersuiker in een blender of met een staafmixer en duw de puree door een zeef (hiermee verwijder je zaadjes)
- Haal de afgekoelde cheesecake uit de oven en verwijder voorzichtig de springvorm
- Snijd de cheesecake in puntjes en serveer deze met de frambozencoulis en evt. nog een paar verse frambozen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Klassiekers van Paul Hollywood
Geef een reactie