Bloggers event Mora
Afgelopen maand was ik uitgenodigd samen met o.a Tessa iamcookingwithlove, Betty van Bettyskitchen en Sofie van lekkerensimpel aanwezig te zijn bij het eerste bloggersevent van Mora. Gelijk was mijn nieuwsgierigheid gewekt, het eerste (grootste) deel van de avond stond ik het teken van een presentatie over het verleden het heden en de toekomst van Mora wat van mij iets minder had gemogen maar het was zeker interessant.
We begonnen met een voorstel rondje inclusief onze guilty pleasures, lang hoefde ik niet over mijn guilty pleasure(s) na te denken het is toch wel de vrijdagavond of zaterdagavond op de bank met een baileys en een schaal met lekkere snacks. Helemaal gek ben ik op kaassticks, jammer genoeg worden die nog gemaakt door mora maar ik kon het niet laten te zeggen dat ik die miste in het assortiment en hopelijk komen ze binnenkort op het idee deze ook te gaan maken en verkopen…..
WEETJES :
- Het frituren is te danken aan de joodse mensen deze startten hiermee tussen 1500/1600
- De ambachtelijk kroket wordt sinds 1860 gegeten
- In 1865 werd in England de eerste fish and chips gegeten door joodse mensen
- De 1e wereldoorlog verdeelde het frituren over de wereld
- In 1909 opende de 1e frituurzaak in Nederland
- In 1933 opende de eerste grote cafetaria in leiden zijn deuren
- Veel snacks zijn bedacht in cafetaria’s
- De tweede wereldoorlog was de doorbraak van de frituurcultuur (1949/1950) toen opende veel cafetaria’s hun deuren
- De eerste snackjeugd groeide op in rond 1960
- Er zijn 2 soorten kroketten de blokjesvlees en de draadjesvlees kroket
- In het zuiden van het land eten ze het meest de draadjesvlees kroket en in amsterdam en omstreken word de blokjsvlees kroket het meest gegeten
- De frikandel is industieel bedacht
- In Nederland worden er 1 tot 1,2 miljard porties friet gegeten per jaar
- In Nederland worden er 600 miljoen frikandellen per jaar gegeten deze snack is het populair onder alle leeftijd categorieën
- In Nederland eten we 350 miljoen kroketten per jaar deze worden het meest gegeten door de mensen tussen de 35-50 jaar
- Mark Rutte was in 2002 Human-resourse bij Iglo-Mora in Den Bosch (feb-juli)
- De Fabriek van Mora staat in Maastricht
- De mmm van mora komt van Marcel Moermans Maastricht
- Cora van Mora in 2014 alweer 28 jaar het gezicht van Mora
- In 2013 is Flora (het nichtje van Cora) erbij gekomen
- Mora snacks worden het meest gegeten bij de borrel of tijdens feestjes
- 43% van de Nederlandse gezinnen eet 1x per week friet met snacks (woe of vrijdag)
- 20 % van de Nederlanders heeft geen frituurpan in huis
- Meer dan 35 % van de Nederlanders eet bewust minder vlees
- Mora 2013 : Veggie Sate
- Mora 2014 : de rundvleeskroket en de frikandel zonder kunstmatige geur en smaakstoffen, doel: alle producten van mora zonder kunstmatige geur en smaakstoffen
- Mora 2014 : Focus op bereiding in de oven en airfryer. Op dit moment kan 1 soort kroket en 1 soort frikandel in de oven/airfryer bereid worden
- De smaakversterker MSG : E621 worden uit de snacks gehaald en vervangen door Unami
- Unami : van oorsprong een japans woord dan “heerlijkheid” of “hartig” betekent. Het is een van de 5 basissmaken naast zout, zout, zuur en bitter
- Nieuwe Mora commercial : De kroket uit de oven
Tussen de presentatie door kregen werden er bitterballen rondgedeeld door natuurlijk Cora & Flora van Mora jullie begrijpen dat ik daar natuurlijk geen nee tegen kan zeggen
Ook proefde ik deze avond de nieuwe bitterbal met prei, kaas en mosterd i love it echt een aanrader als deze in de winkels komt!
Natuurlijk wil ik je het stukje Mora in de Toekomst niet onthouden mensen willen toch bewuster en beter snacken tegenwoordig!
De frikandel, waar word een frikandel van gemaakt :
- Seperaatvlees : Het vlees wat nog aan het karkas van een kip zit
- Paneermeel
- Uitjes
- Vocht (water)
Top 5 Snacks :
- Frikandel
- Hamburger
- Rundvleeskroket
- Kipcorn
- Viandel
Na de presentatie wat het tijd om een hapje te eten vooral snacken natuurlijk!
Mij keuze was gevallen op het broodje kroket to go een kroket met daarin mosterd in een broodje mmm hij was heerlijk! Jammer genoeg gaan deze broodjes kroket niet verkocht worden in de supermarkt maar zijn ze alleen verkrijgbaar tijdens events. Ook koos ik voor een beetje salade met een stukje brood om nog een beetje gezond te eten
Na het eten gingen we over naar het stukje bereiding : de bereiding van ragout (salpicon) dat is waar foedies van houden het maken van dingen en dan natuurlijk ook het proeven ervan. Onder begeleiding van de “huiskok” van Mora en een paar foodie vrijwilligers werd de ragout gemaakt. Op de foto hieronder ze je mij samen met Tessa en de “huiskok” van Mora
We sloten de avond af met een brainstorm welke producten wij graag zouden willen zien in het toekomstige assortiment van Mora gericht op het gezonder snacken
Ook een groepsfoto mocht niet ontbreken
Als klap op de vuurpijl kregen we een goed gevulde goodiebag vol met snacks mee naar huis en een Airfyer (een klein hetelucht oventje), een super leuk cadeau die bij ons thuis absoluut van pas gaat komen. Natuurlijk is de Airfryer in huize prins al uitgeprobeerd wij bereidden er de kroketten in, de kroketten waren heerlijk en krokant echt een aanrader dus.
Steeds meer producten van Mora kunnen bereid worden in de Airfryer, kijk goed op de verpakkingen! Binnenkort lees je op marina’s Bakery meer over de airfyer en het bereiding van producten hierin!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie