Al een tijdje stond deze geweldige taart op mijn verlanglijstje, de perfecte verjaardagtaart voor mijn 30ste verjaardag. Een chocoladetaart in combinatie met chocolademouse, kitkat & m&m’s een lekkerdere verjaardagstaart kan ik me niet wensen! Vandaag is het tijd voor een feestje want mijn 30ste verjaardag kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan, er staat een gezellig dag/avond met familie en vrienden in de planning! De visite heeft vandaag keus uit een appeltaart, een roombotercake, een monchoutaart & de kitkat m&m taart……
KitKat M&M Taart
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 45 – 55 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 180 gram chocolade, minimaal 72 % cacoa
- 100 ml volle melk
- 200 gram boter, kamertemperatuur
- 175 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren, large
- 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 400 gram chocolademousse, 2 bekers
- 1 1/2 zak kitkat mini’s , 375 gram
- 1 zak m&m crispy
Extra nodig :
- Springvorm, 18 cm
- 50 cm lint
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtoven
- Bekleed de bodem van de 18 cm springvorm met bakpapier en vet de randen in met gesmolten boter of bakspray
- Verwarm de chocolade en de melk au bain marie
- Laat het chocolade mengsel gedeeltelijk afkoelen
- Klop de boter met de suiker licht en romig
- Voeg een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is
- Meng het chocolade mengsel door het beslag heen
- Spatel voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag heen
- Schep/schenk het beslag in de voorbereidde springvorm
- Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 45 – 55 minuten
- Controleer of de taart gaar is door een sateprikker in het midden van de taart te prikken, komt deze er schoon uit dan is de taart gaar
- Laat de taart afkoelen in de springvorm
- Verwijder de springvorm
- Snijd de taart horizontaal door
- Bestrijk de onderste helft van de taart met 200 gram chocolade mousse en leg de andere helft er voorzichtig bovenop
- Smeer de bovenkant en de zijkant van de taart af met de rest van de chocolademousse
- Plaats de kitkats rechtop rondom de taart
- Maak met het lint een mooie strik om de taart heen
- Bestrooi de bovenkant van de taart met de m&m’s
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Allerhande Taart
Geef een reactie