Toen het boek Donna Hay “De Basics” op de deurmat viel duurde het niet lang of ik zat op de bank met een kopje thee en dit mooie kookboek, lees hier de review. Al een tijdje stond biscuitgebak of een sponge cake op mijn to-do lijstje, het recept vond in een van mijn andere Donna Hay kookboeken “Modern Classics” Boek 2. Mijn keus was dus snel gemaakt toen ik dit recept wederom tegen kwam in haar nieuwste boek “De Basics”. Een stukje van deze taart is een klein feestje op een bordje, de luchtige textuur van de cake in combinatie met aardbeienjam en slagroom is perfect!
Biscuitgebak
Bereidingstijd : 45 – 60 minuten + 20 – 25 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren, large
- 100 gram patentbloem
- 1/4 teaspoon bakpoeder
- 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten
Extra nodig :
- 2 bakvormen van 20/22 cm
- Extra roomboter/bakspray
- Bakpapier
- 320 gram aardbeienjam
- 250 ml slagroom + 2 eetlepels basterdsuiker
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet 2 bakvormen van 20/22 cm in en bekleed de bodems met bakpapier
- Zeef de patentbloem en de bakpoeder 3x hierdoor weet je zeker dat het beslag genoeg lucht bevat
- Klop de eieren met de suiker (8-10 min) tot er een bleke/witte massa ontstaat die zich verdriedubbeld heeft in volume
- Voeg de 1/2 van het bloemmengsel toe aan het eimengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen, gebruik bij voorkeur een grote metale lepel
- Doe hetzelfde met de andere 1/2 van de bloem
- Voeg de gemolten roomboter toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen
- Verdeel het beslag over de 2 voorbereide bakvormen
- Schuif de 2 bakvormen in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze voor 20 – 25 minuten, ze zijn klaar als ze veerkrachtig aanvoelen en loskomen van de rand van de bakvorm
- Laat ze volledig afkoelen op 2 roosters
- Klop de slagroom met de 2 eetlepels basterdsuiker tot er een half stijfgeklopte slagroom ontstaat
- Besmeer 1 taartbodem met aarbeienjam en smeer daar overheen de slagroom
- Plaats de 2 taartbodem erbovenop en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker
Tip :
- Gebruik nooit een prikker om te kijken of het biscuitgebak klaar is hierdoor verlies je lucht waardoor je taart minder luchtig word
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : The Basics
Geef een reactie