Afgelopen Oktober was ik aanwezig bij het Lifestyllab georganiseerd door MissPublicityNL en WesPReadbrands. Het Lifestyllab staat ik het teken van het kennismaken met nieuwe producten en dit is ook waar ik Ria van kookwinkel “Kookpunt” uit Rotterdam ontmoette, zij stond daar met de Lodge gietijzeren bakvormen/pannen. Mijn interesse was gelijk gewekt, gietijzeren bakvormen daar zou ik wel eens mee willen bakken. Lodge is Amerika’s oudste gieterij en maakt al sinds 1896 gietijzeren potten en pannen. Alle Lodge pannen/bakvormen worden gemaakt uit 1 stuk gietijzer waardoor ze ideaal zijn om mee te koken/bakken, ze worden gelijkmatig warm en zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Mijn interesse ging eigelijk gelijk wel uit naar de Lodge Logic Broodvorm aangezien ik graag brood bak dus nam ik de proef op de som en maakte er verschillende soorten brood mee waaronder ons favoriete brood : Maisbrood.
Maisbrood + Winactie
Ingrediënten :
- 500 gram meel voor zacht maisbrood, van de zuidmolen
- 250 gram water
- 7 gram droge gist of 20 gram verse gist
Bereidingswijze :
- Als je net als mij verse gist gebruikt los dit dan eerst op in een beetje lauw water
- Vet een kom in met zonnebloemolie
- Kneed alle ingrediënten in +/- 15 minuten tot een samenhangend deeg, het deeg is goed als een stukje deeg uit kan trekken en het deeg niet scheurt
- Vorm een bal van het deeg, leg het deeg in de ingevette kom, dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen
- Vet de broodbakvorm in met zonnebloemolie
- Kneed het deeg ongeveer 5 minuten goed door
- Rol het deeg uit zoals je kunt zien op de foto’s hieronder. Belangrijk is rekening te houden met de breedte van je bakblik, dat de naad goed dichtgemaakt is en het brood zo in de broodvorm komt te liggen dat de naad naar beneden ligt
- Leg het deeg in de voorbereidde bakvorm
- dek de vorm af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek 1 – 1 1/2 uur rijzen (tot het in volume is verdubbeld)
- Verwarm vlak voor het einde van de rijstijd de oven voor op 220 graden
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het brood in 35 goudbruin en gaar
- Het brood is goed gebakken als het loslaat van de vorm en hol klinkt als je er van onderen met je vingertoppen op klopt
Winactie :
De winactie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk een reactie achter te laten
- Like Marina’s Bakery & Kookwinkel Kookpunt op Facebook (indien je dit nog niet gedaan hebt)
- Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel waarom jij deze broodvorm wilt winnen
- Deel dit bericht op Facebook & op Twitter #marinasbakery
De winactie loopt van Zondag 11 Januari t/m Zondag 18 Januari 2015. Op Maandag 19 Januari word de winnaar bekend gemaakt via Facebook en d.m.v een reactie onder deze post. De winnaar word door de onafhankelijke site random.org getrokken
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie