Brownies zijn een van mijn guilty pleasures, ik maak ze dan ook met grote regelmaat de ene keer met hazelnoten de andere keer weer met stukjes chocolade. Soms ben ook ik opzoek naar dat ene basisrecept die naast makkelijk om te maken ook eens heerlijk is en altijd lukt. Van Le Creuset kreeg ik de kans hun vierkant bakvorm die ideaal is om brownies in te bakken uit te proberen. In 2013 verscheen de patisserie lijn Pâtiliss, de kwaliteit die je gewend bent van Le Creuset verwoord in prachtige bakvormen in verschillende vormen en maten. Van springvorm tot muffinvorm tot cakeblik, op dit moment bestaat de lijn uit 11 producten, ze zijn gebruiksvriendelijk, hebben een anti-aanbaklaag aan de binnen en buitenzijde, zijn bestand tegen temperaturen tot 240 graden, hebben siliconen handgrepen en natuurlijk de levenslange garantie die je gewend zijn van Le Creuset!
Brownies van Rutger :
Bereidingstijd : 30 minuten + 40 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 75 hazelnoten, blanke
- 225 ongezouten roomboter
- 115 pure chocolade 78% cacao
- 2 eieren, large
- 1 eidooier
- 330 gram basterdsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Vierkante bakvorm 23×23 / Brownievorm
- Extra boter / bakingspray voor het invetten van de bakvorm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Verdeel de hazelnoten over de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster ze in 7 – 9 minuten goudbruin
- Leg de geroosterde hazelnoten op een snijplank en plet ze fijn door er met de onderkant van een pan stevig op te drukken (maak de hazelnoten niet te fijn)
- Vet de vierkante bakvorm in en bekleed deze met bakpapier, dit doe ik ook altijd ook als ik net als nu een bakvorm gebruik met een anti-aanbaklaag (Het bakpapier is een extra zekerheidje zodat ik zeker weet dat de brownie goed uit de vorm komt en met het bakpapier lift je de brownie ook makkelijk uit de vorm)
- Verwarm de boter en de chocolade au bain marie
- Laat het chocolademengsel iets afkoelen
- Klop ondertussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract licht en luchtig (+/- 5 minuten)
- Meng met een spatel het chocolademengsel door het luchtige eiermengsel heen tot alles goed gemengd is
- Meng daarna de bloem en het cacao poeder er doorheen en als laatste de stukjes hazelnoot
- Giet het mengsel in de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 40 minuten
- Laat de brownie volledig afkoelen in de bakvorm
- Lift de brownie met behulp van het bakpapier uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd de brownie in 16 stukjes
Ben je na het lezen van dit recept nieuwsgierig geworden na de bakvormen van Le Creuset, kijk dan op de website van Le Creuset voor meer informatie. De vierkante bakvorm is o.a. daar koop voor € 24,90
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd lees mijn disclaimer
Bron : Rutger Bakt
Hallo marina,
Hoe kan je zien of een brownie klaar is?
Onze oven doet er vaak wat langer over, maar bij een brownies vind ik het altijd lastig om te bepalen of hij ook daadwerkelijk gaar is…….
Groetjes