Elke verjaardag van Kevin en mij is het weer de vraag wat ga ik maken voor lekkers voor bij de koffie. Standaard zijn altijd mijn moeders appeltaart & mijn monchoutaart maar elke verjaardag maak ik iets anders als 3e keuze. Dit keer kwam mijn moeder met het goeie idee om slagroomsoesjes te maken, echt een favoriet van mij & mijn familie van vroeger! Het recept wat wij hiervoor gebruiken komt uit een oud kookboek van de huishoudschool van mijn moeder. Met een beetje hulp van mijn moeder wat natuurlijk ook heel gezellig was hadden we na 2.5 uur 50 met slagroom gevulde soesjes klaar staan voor de visite, oké het waren er wat minder want proeven hoort er natuurlijk bij!
Slagroomsoesjes
Bereidingstijd : 60 minuten + 30 – 35 minuten oventijd
Ingrediënten voor 50 soesjes :
- 500 ml water
- 200 gram boter, zacht
- Snufje zout
- 300 gram bloem, gezeefd
- 10 eieren, medium
Extra nodig :
- Spuitzak met een stervormig spuitmondje
- 500 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Breng in een pan het water, de boter en het zout al roerend aan de kook
- Doe er de gezeefde bloem bij en meng alles goed door elkaar
- Laat het mengsel al roerend koken tot het als een bal van de pan loslaat
- Haal de pan van het vuur en doe het mengsel in een kom om het af te laten koelen
- Roer het mengsel regelmatig door tijdens het afkoelen
- Verwarm de oven voor, hetelucht 200 graden of boven- en onder warmte 220 graden
- Mix 1 voor 1 de eieren door het afgekoelde mengsel heen
- Schep het mengsel in een spuitzak een een stervormig spuitmondje
- Spuit klein toefjes soezen mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en temper de temperatuur na 10-15 minuten naar hetelucht 160 graden en boven- en onder warmte 175 graden (ze moeten voordat je de temperatuur verlaagd al zijn iets zijn gerezen)
- Bak de soesjes voor 20 minuten verder af op de lagere temperatuur
- Laat de soesjes afkoelen
- Klop de slagroom met de 4 eetlepels basterdsuiker iets verder dan lobbig
- Schep de geklopte slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje
- Snijd de soesjes na het afkoelen een klein stukje in aan de onderkant/zijkant en spuit ze vol met de slagroom
- Bestrooi de slagroomsoesjes met poedersuiker
Belangrijk : Vermijd tijdens het bakken en afkoelen alle tocht!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie