Gingerbread cookies horen voor mij echt bij de kerst, deze leuke mannetjes die je zelf kan versieren zijn vooral in het buitenland erg populair. De gember geeft de koekjes een heerlijke smaak. Al tijden stonden deze koekjes voor de kerst op mij to-do lijstje, ze zijn makkelijk om te maken en vast en zeker een succes. Ik heb ze heel standaard en vrolijk gehouden maar je kan ze aankleden zoals jij dat wilt. Voor deze koekjes gebruikte ik de Wilton Comfort Grip Cutter Gingerbread Boy, het leuke aan deze vorm is dat je er ook pannenkoekjes mee kunt bakken, met de kerstboom variant maakte ik naast koekjes ook leuke Kerst Pancakes.
Gingerbread Cookies
Ingrediënten voor 10 koekjes :
- 125 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 90 gram licht bruine basterdsuiker
- 230 gram golden syrup, te koop bij de Albert heijn
- 375 gram bloem, gezeefd
- 2 theelepels gember
- 1 theelepel baking soda
Extra nodig :
- Spatel
- Bakpapier
- deegroller
- Gingerbread cookie cutter
Bereidingswijze :
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix totdat er een licht romig mengsel ontstaat 8 – 10 minuten. Gebruik een spatel om af en toe de zijkanten van de kom schoon te maken
- Voeg de golden syrup, de bloem, de gember en de baking soda toe en mix totdat er een soepel deeg ontstaat
- Rol het deeg uit tot 4 mm dik, ik rolde het deeg uit tussen 2 velletjes bakpapier
- Leg het deeg tussen de 2 velletjes bakpapier voor 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Haal het bovenste laagje bakpapier van deeg af en gebruik de gingerbread cookie cutter om poppetjes uit het deeg te steken, ik rolde het deeg 2 x opnieuw uit (belangrijk is het opnieuw uitgerolde deeg ook weer voor 30 minuten in de koelkast te leggen)
- Leg de uitgestoken poppetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaats iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de ze voor 10 – 12 minuten, Bak kleinere gingerbread cookies voor 8 – 10 minuten
- Laat de koekjes 15 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster (let op : de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen)
- Versier de koekjes, ik gebruikte hiervoor de decoratie stiften van Dr. Oetker
Bewaartip : De koekjes zijn 2 – 3 dagen houdbaar in een koekjestrommel
>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie