Koekjes wie is er niet dol op, deze koekjes met witte chocolade en cranberry’s zijn hier favoriet en na ze een paar keer gemaakt te hebben deel ik het recept met jullie. Na de boekpresentatie/workshop van Heel Holland Bakt met Annemarie kreeg ik naast het boek ook een tasje met ingrediënten mee naar huis waarmee ik deze koekjes kon maken en begreep direct na het maken waarom ze voor deze koekjes had gekozen. Het resultaat is een knapperig koekje met zachte cranberry’s en een bite van witte chocolade. Ik zeg ja tegen een koektrommel vol met deze koekjes!
American Cookies met witte chocolade en cranberry’s
Voorbereiding : 15 minuten
Koelkast : 60 minuten
Oventijd : 15 minuten
Ingrediënten voor 25 – 30 koekjes :
- 170 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei, large
- 2 theelepels vanille-extract
- 250 gram bloem
- 2 theelepels maizena
- 1/2 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 135 gram witte chocolade, fijngehakt
- 100 gram gedroogde cranberry’s
Extra nodig :
- Keukenmachine of handmixer
- Huishoudfolie
- Keukenweegschaal
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze :
- Meng in een kom de bloem, de maizena, de baksoda, bakpoeder en het zout door elkaar
- Doe de roomboter, de basterdsuiker en de kristalsuiker in een andere kom en mix totdat er een licht romig mengsel ontstaat
- Voeg het bloemmengsel toe en mix totdat er een mooi deeg ontstaat
- Voeg als laatste de stukjes chocolade en de cranberry’s toe en mix totdat ze goed door het deeg verdeeld zijn
- Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het deeg 1 uur in de koelkast. Tip : Druk de deegbal plat hierdoor koelt het deeg makkelijker
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Haal het deeg uit de koelkast en maak er bolletjes van 30 gram van
- Leg de bolletjes deeg met voldoende tussenruimte op de met bakpapier bekleedde bakplaat (ze lopen uit, ik maakte per keer 9 koekjes)
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes 15 minuten, de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen
- Leg de koekjes voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen
>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Heel Holland Bakt met Annemarie
Geef een reactie