Thuis zijn we in December gek op banketstaaf het liefst zelfgemaakt en dan natuurlijk ook met zelfgemaakte amandelspijs. Vroeger was 1 van onze kerst tradities een stukje warme banketstaaf uit het kleine oventje van opa en oma, een traditie die ik graag in ere houd. De eerste keer dat ik deze leuke banketstaafjes maakte was toen ik net verhuisd was en mijn oma ons huisje kwam bewonderen, haar lach om deze banketstaafjes sprak boekdelen! Deze kleine bankstaafjes zijn naast dat ze heerlijk zijn ook nog eens super makkelijk om te maken, een lekkernij waarmee je absoluut punten gaat scoren!
Kleine Banketstaafjes
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 18 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
- 300 gram amandelspijs, zelfgemaakt of kant en klare
- 2 eieren
- 9 geglaceerde kersen
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Maak met dit recept je eigen amandelspijs of meng het kant en klaar amandelspijs met 1 eitje goed door elkaar
- Verdeel het amandelspijs in 6 rolletjes van 55 – 60 gram en zet deze afgedekt weg in de koelkast
- Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg
- Maak met een kwast en een beetje water de plakjes bladerdeeg een beetje vochtig
- Leg een rolletje amandelspijs op een plakje bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg met het amandelspijs erin op
- Druk de naad & de zijkanten goed dicht en leg de mini banketstaafjes even in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de mini banketstaafjes met de naad naar beneden op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Klop een eitje los en bestrijk de mini banketstaafjes hiermee
- Bak de kleine banketstaafjes in 18 minuten goudbruin en gaar
- Laat de kleine banketstaafjes afkoelen op een rooster
- Snijd de geglaceerde kersen doormidden
- Meng een eetlepel poedersuiker met een druppel water, gebruik dit als “lijm” om de geglaceerde kersen op de mini banketstaafjes te plakken
- Bestrooi de kleine banketstaafjes voor het serveren met poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ik heb een vraag : Hoe bewaar ik ze tot de volgende dag dat ze nog lekker blijven.