Met kerst vind ik het leuk om een tulband te maken, een kerst variant of gewoon een naturel variant iets wat ik soms stiekem nog het allerlekkerst vind. Dit jaar maakt ik naast de chocolade bitterkoekjestulband deze leuke kleine tulbandjes die het vast en zeker super leuk doen op de ontbijt/brunch tafel maar ook heel leuk en makkelijk zijn om te serveren bij de koffie/thee. Je maakt ze binnen no-time en wat is er niet leuker dan iets te serveren wat je zelf gemaakt hebt!
Kleine Tulbandjes
Bereidingstijd : 30 minuten + 18 minuten oventijd
Ingrediënten voor 6 kleine-tulbandjes :
- 125 gram + een beetje zachte boter
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- Snufje zout
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eieren
- 250 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
Extra nodig :
- Bakvorm voor 6 kleine tulbandjes
- Roomboter, gesmolten
- Bloem
- Evt. poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet de vormpjes van de bakvorm in en bestuif ze met een beetje bloem
- Mix de boter, de suiker, de vanillesuiker en het snufje zout licht en romig
- Meng er de 2 eetlepels citroensap doorheen
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix het geheel kort door elkaar
- Vul de kleine tulbandvormpjes voor de 3/4 met het beslag
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kleine tulbandjes voor 18 minuten of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de kleine tulbandjes 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
- Bestrooi de kleine tulbandjes vlakvoor het serveren evt. met wat poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Riny zegt
Hallo Marina, wat fijn dat je een recept voor kleine tulbandjes op je website deelt. Dankjewel. Ik heb zo’n bakvorm gevonden die ik nog nooit heb gebruikt. Erg hé?
Dus je weet vast wel wat ik ga doen…juist lekkere tilbandjes bakken..(glutenvrij)
Klopt het dat er 250gr zelfr. Bakmeel in gaat?
Is anders dan cakebeslag. Klopt dat?
Groetjes..
K zegt
Hoi riny,
Beetje late reactie maar er staat bloem en bakpoeder.. als je zelfrijzendbakmeel gebruikt, dan hoef je geen bakpoeder te gebruiken