Appelbeignets zijn toch wel mijn favoriet op Oudejaarsavond, bladerdeeg gevuld met appel en kaneelsuiker en rondom gewenteld in de kaneelsuiker ik eet mijn vingers erbij op. Elk jaar moet ik ze gewoon maken, hier in huis en bij onze families zijn ze favoriet! Met maar 4 ingrediënten tover je binnen no-time je eigen heerlijke appelbeignets op tafel, zelf maken is altijd veel leuker en natuurlijk veel lekkerder!
Appelbeignets
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 6 minuten baktijd
Ingrediënten voor 12 stuks :
- 24 plakjes bladerdeeg
- 3 – 4 goudreinetten
- 450 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneelsuiker
Extra nodig :
- Appelboor
- Uitsteker van 10 cm
- Kwast
- Pan
- 2 – 3 liter zonnebloemolie
- Keukenpapier
Bereidingswijze :
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Maak de kaneelsuiker : meng de kristalsuiker en de kaneel door elkaar
- Steek 24 rondjes van 10 cm uit de plakjes bladerdeeg
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in 3 – 4 plakken (ik sneed de appels ik 4 plakken)
- Verdeel over 12 rondjes bladerdeeg de 12 plakken appel
- Vul de gaatjes van de appels met de kaneelsuiker
- Bestrijk met een kwast de randen van de overige 12 rondjes bladerdeeg licht met water
- Leg de rondjes bladerdeeg over de plakken appel heen en druk de randen goed aan
- Verwarm de olie tot 180 graden
- Bak de appelbeignets in 6 minuten goudbruin en gaar (draai ze na 3 minuten)
- Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier en wentel ze daarna door de rest van de kaneelsuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie