Al jaren kom ik samen met mijn man en samen met vrienden bij de verschillende locaties van Loetje, eigelijk voor 1 rede en dat is voor hun welbekende Biefstuk Bali. Tessa was nog nooit bij Loetje geweest, na een foodevent in Amsterdam besloten we samen naar Loetje te gaan. Loetje stond al een lange tijd hoog op het to-do lijstje van Tessa, de biefstuk bali smaakte naar meer en ze besloot op zoek te gaan naar het recept voor de biefstuk bali met succes!
Serveer de biefstuk bali met verse witte casino boterhammen om lekker te kunnen dopen in de jus, frietjes met mayonaise en een heerlijke salade. Voor heel even waan je dan bij Loetje maar dan thuis aan je eigen eettafel.
Ingrediënten voor 1 persoon :
- 1 Ossenhaasbiefstukjes, op kamertemperatuur
- Zout
- Witte peper
- 50 gram margarine, Blue Band
- 1 eetlepel sambal oelek, of naar smaak
Voor erbij : Witte casino boterhammen, frietjes met mayonaise en een salade
Bereidingswijze :
- Haal de biefstuk 30 tot 60 minuten van te voren uit de koelkast zodat de biefstuk
op kamertemperatuur kan komen - Dep beide kanten van de biefstuk droog
- Bestrooi beide kanten van de biefstuk met zout en 1 kant met witte peper
- Zet de pan op het vuur en smelt de margarine, laat de boter uitbruisen
- Let de biefstuk in de pan als de schuim begint weg te trekken en de margarine bruin begint te kleuren
- Zorg dat je de biefstuk in beweging houd gedurende het bakken, bak de biefstuk op een middelhoog vuur tot de gewenste gaarheid. 2 minuten per kant voor “rare”, 3 minuten per kant voor “medium rare” en 4 minuten per kant voor “wel done”
- Haal de biefstuk uit de pan, leg de biefstuk op een bord en dek het bord af met aluminiumfolie (laat de biefstuk even rusten)
- Voeg 1 eetlepel water toe aan de jus, pas op het is heet. De jus gaat bruisen.
Roer met een houten lepel door de pan. - Voeg als laatste de eetlepel sambal oelek door de jus heen
- Leg de biefstuk op een bord, giet het vrijgekomen vocht van het bord bij de jus en
roer de jus nogmaals door - Schenk de jus over de biefstuk
Heb je ook Loetje’s Biefstuk Bali gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakerynl in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie