Als ik aan de pasen denk dan denk ik aan een lekker ontbijt/brunch maar zeker ook zoetigheid zoals paaseitjes en andere paas lekkernijnen. Toen er een leuk pakketje van Verkade werd bezorgt met chocolade, een Eggmould om zelf een chocolade paasei te maken en Verkade Digestive Bites Karamel zat binnen no-time deze taart in mijn hoofd. Een drie lagen taart met witte chocolade botercréme, paaseitjes rondom en Verkade Digestive Bites Karamel, een half chocolade ei en paas m&m’s bovenop. Deze taart is een absolute aanrader om te maken voor de pasen, ik weet zeker dat je jezelf en je visite hier heel blij mee maakt!
Paastaart met witte chocolade botercréme en paaseitjes
Ingrediënten :
Cake :
- 375 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 375 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 7.5 ei, large eieren
- 150 griekse yoghurt (volle yoghurt)
- 465 gram zelfrijzend bakmeel
- 3/4 theelepel zout
- 4.5 eetlepel volle melk
Witte Chocolade Botercréme :
- 300 gram witte chocolade
- 500 gram poedersuiker
- 500 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
Extra nodig :
- 3 ronde bakvormen van 20 – 22 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine of handmixer
- Spatel
- Een cake standaard of een mooi bord
- Evt. een paletmes
- Verschillende soorten decoratie : paaseitjes, Digestive Bites Karamel, een chocolade paasei (gehalveerd) en M&M’s
Bereidingswijze :
Cake :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier
- Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar
- Doe de boter, de suiker en het vanille-extract in een kom en klop totdat er een licht en romig mengsel ontstaat (3-4 minuten)
- Maak de zijkanten van de kom schoon met een spatel
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe (tik het laatste ei voorzichtig boven een mok kapot, klop het los en voeg de helft toe), voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is.
- Voeg de yoghurt toe en mix alles kort door elkaar
- Voeg in 4 keer het zelfrijzend bakmeel met het zout toe, mix na elke toevoeging alles goed door elkaar
- Voeg als laatste de melk toe mix het geheel kort door elkaar
- Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen
- Schuif indien mogelijk de 3 bakvormen tegelijk in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 – 22 minuten goudbruin en gaar of totdat een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat ze 20 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
Witte Chocolade Botercréme :
- Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron
- Doe de boter in een kom en mix totdat de boter zacht is
- Voeg een paar lepels poedersuiker per keer toe, dit zorgt ervoor dat de poedersuiker goed opgenomen word en je keuken niet onder een laag poedersuiker komt te zitten
- Mix na het toevoegen van alle poedersuiker het geheel goed door elkaar tot er een licht en romige botercréme ontstaat
- Voeg al laatste de gesmolten witte chocolade toe en mix totdat alles goed gemengd is
Cake :
- Leg de 1e cake op de cake standaard en verdeel 1/4 van de botercréme over de bovenkant van de cake, belangrijk is de botercréme goed te verdelen tot de rand van de cake
- Leg de 2e cake er bovenop en verdeel wederom 1/4 van de botercréme over de bovenkant van de cake, belangrijk is de botercréme goed te verdelen tot de rand van de cake
- Leg de 3e cakelaag er bovenop en verdeel 1/4 van de botercréme over de bovenkant en de zijkant van de cake, de cake heeft nu aan de bovenkant en de zijkant een dun laagje
- Zet de taart minimaal 20 minuten in de koelkast
- Haal de cake uit de koelkast en verdeel de botercréme over de bovenkant en de zijkant van de taart, ik heb niet alle botercréme gebruikt de bedoeling is dat de bovenkant en de zijkant van de taart een mooi laagje botercréme hebben (niet te dik en niet te dun)
- Probeer de botercréme op de bovenkant en de zijkant van de taart mooi glad te krijgen, ik gebruikte hiervoor een spatel
- Versier de taart met de paaseitjes, de Digestive Bites Karamel, het gehalveerde chocolade paasei en de M&M’s
>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lianne zegt
Wauw Marina, hij is echt heel erg mooi geworden. Echt een plaatje, vooral dat grote halve ei is echt heel tof qua decoratie!