Toen ik dit recept tegen kwam was ik allereerst heel nieuwsgierig naar 1 van de ingrediënten namelijk Ovomaltine een chocoladepoeder die verwerkt is in de cake en in de icing. Dat ik gek ben op chocolade is geen geheim en een taart bakken dat kan ik eerlijk gezegd ook wel elke dag. Het leuke van deze taart is dat iedereen ‘m eigelijk kan maken, vaak ziet er het moeilijker uit dan het eigelijk is. Deze taart is gebaseerd op een recept van Mery Berry, voor de mensen die Mary Berry niet kennen Mary is jurylid van “The Great British Bake Off” en heeft 17 kook/bakboeken op haar naam staan. Al een tijdje was ik opzoek naar een taart waarmee ik punten zou scoren met Pasen en deze taart voldoet aan alle eisen met als finishing touch hoe kan het ook anders paaseitjes bovenop!
Paastaart
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 20 – 25 minuten oventijd
Ingrediënten :
Cake :
- 30 gram ovomaltine
- 30 gram cacaopoeder
- 2 tablespoons water
- 225 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 225 witte basterdsuiker
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 teaspoon bakpoeder
- 4 eieren, medium
Icing :
- 3 tablespoons ovomaltine
- 1 1/2 tablespoon warme melk
- 125 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 250 poedersuiker
- 50 gram pure chocolade > 70% cacao, gesmolten
- 1 tablespoon kokend water
Extra nodig :
- 2 ronde bakvormen van 20 cm
- Bakpapier
- Extra roomboter, voor het invetten van de bakvormen
- Evt. Taartplateau
- 15 paaseitjes, wit/puur en melk
- Extra poedersuiker, voor decoratie
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet beide bakvormen in met gesmolten roomboter en bekleed de bodems met bakpapier
- Meng in een kom de ovomaltine, de cacaopoeder en het water door elkaar tot er een pasta ontstaat
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en met het geheel goed door elkaar
- Verdeel het cakebeslag over de 2 voorbereidde bakvormen
- Schuif de bakvormen tegelijk of 1 voor 1 in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze voor 20 – 25 minuten, ze zijn klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat beide cakes 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
- Icing : Meng in een kom de ovomaltine en de warme melk door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de roomboter, de poedersuiker en de gesmolten chocolade toe en meng tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste het kokende water toe en meng het geheel kort door elkaar, het resultaat een mooi en glanzende icing
- Leg een klein beetje icing in het midden van een taartplateau en leg daar de 1e cakelaag bovenop
- Verdeel de helft van de icing over de de 1e cakelaag
- Leg de 2e cakelaag daar bovenop en verdeel de rest van icing over de 2e cakelaag
- Decoreer de taart, in dit geval heb ik dit gedaan met verschillende smaken paaseitjes
- Bestuif de cake vlakvoor het serveren met een beetje poedersuiker
Fijne Pasen!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Absolute Favorites
Anja zegt
Wat een mooie taart en hij smaakt heerlijk.
Marieke zegt
Zier er heel lekker uit! Fijne Pasen!
Joseph zegt
Wat leuk met die paaseitjes erop, krijg er trek vab :D
Joseph zegt
Oeps, dat moet van zijn ipv vab.