Iets met niet kunnen kiezen en dan maar allebei maken, uit het boek Strooigoed maakte ik al de mini cheesecakes met speculaas en karamel maar ik kon het niet laten ook deze bokkenpootjes met speculaascréme te maken. Tijdens de boekprestatie was ik al overtuigd, deze Bokkenpootjes met speculaascréme zijn de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Daarnaast stonden bokkenpootjes al lang op mijn to-do bake lijsje, homemade zijn ze natuurlijk het allerlekkerst en veel groter dan je gewend bent maar dat vind ik helemaal niet erg en juist lekker! Zijn Bokkenpootje moeilijk om te maken… absoluut niet het enige wat wel lastig is is het tempereren van chocolade maar met deze tips gaat het je vast en zeker lukken! Daarnaast is het een perfect Basisrecept, je kunt de bokkenpootjes vullen met elke vulling die je maar lekker vind. Mocht je in Hilversum zijn dan is een bezoekje aan De Keuken van de Koning absoluut de moeite waar als je dol bent op verschillende homemade lekkernijen!
Bokkenpootjes met speculaascréme
Bereiding : bokkenpootjes : 30 minuten Speculaascréme : 15 minuten + 2 uur koelkast
Oventijd : 18 – 20 minuten + afkoelen
Vullen + chocolade tempereren : 30 – 45 minuten
Ingrediënten voor 12 Bokkenpootjes :
Bokkenpootjes :
- 65 gram amandelmeel
- 75 grampoedersuiker
- 20 gram bloem
- 100 gram eiwit (+/- 4 eieren)
- 110 gram kristalsuiker
- 50 gram amandelschaafsel
Ganache :
- 70 ml melk
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 245 gram witte chocolade
Chocolade Tempereren :
- 200 gram pure chocolade
Extra nodig :
- Bakpapier
- Een spuitzak met groot rond spuitmondje
- Een spuitzak met een kleiner rond spuitmondje
Bereidingswijze :
Ganache :
- Doe de melk en de speculaaskruiden in een pannetje en verwarm de melk tot de melk tegen de kook aan is. Haal de pan van het vuur en laat de melk en speculaaskruiden 10 minuten trekken. Smelt de witte chocolade au bain marie (witte chocolade verbrand snel, loop niet weg bij de pan en blijf roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is). Giet de melk bij de gesmolten witte chocolade en meng alles goed door elkaar. Zet de speculaascréme 2 uur in de koelkast om op te stijven
Bokkenpootjes :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe het grote ronde spuitmondje in de spuitzak
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, zet op elk 12 streepjes van 9 cm. Draai het bakpapier om, zo kan je goed zien hoelang de koekjes moeten worden
- Doe het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem in een kom en meng alles goed door elkaar
- Doe de eiwitten in een kom en klop de eiwitten stijf, voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen totdat het eiwit stijf is, als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat de eiwitten eruit vallen is het eiwit stijf genoeg. Belangrijk klop niet te lang door!
- Voeg een klein beetje eiwit aan het aan het amandelmeelmengsel toe, dit heet familie maken
- Spatel de rest van het eiwit door het amandelmeelmengsel heen
- Doe het amandelmeelmengsel in de spuitzak en spuit op elke bakplaats 12 koekjes van 9 cm
- Bestrooi ze met het amandelschaafsel
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 18 – 20 gaar. Herhaal deze stap nogmaals met de 2e bakplaat
- Laat de bokkenpootjes even afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster
Speculaascréme :
- Laat de speculaascréme een klein beetje op kamertemperatuur komen
- Doe het kleinere ronde spuitmondje in een spuitzak en doe de speculaascréme erin
- Draai alle bokkenpootjes om en spuit een streep speculaascréme in het midden van 12 koekjes
- Leg de andere 12 koekjes er bovenop
Chocolade Tempereren :
- Smelt de chocolade au bain marie en tempereer de chocolade
- Dip de bokkenpootjes aan beide kanten in de chocolade en leg ze op bakpapier zodat de chocolade hard kan worden. Leg ze evt. in de koelkast dan gaat het sneller
Geloof me zelf Bokkenpootjes maken is meer dan de moeite waard!
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Strooigoed
Geef een reactie