Voor mijn verjaardag kreeg ik een leuke chocoladevorm cadeau om allerlei verschillende kerst chocolaatjes mee te maken. Vrij regelmatig maak ik mijn eigen chocolaatje dan wel voor mezelf dan wel om weg te geven. Chocolade tempereren is niet zo moeilijk als iedereen denkt het enige wat je nodig hebt is een keukenthermometer en the sky is the limit! Maak binnen no time je eigen chocolaatjes, verras je bezoek ermee of geef een leuk doosjes zelfgemaakte chocolaatjes cadeau aan familie of vrienden!
Chocolade Tempereren
Waarom tempereer je chocolade?
Het tempereren van chocolade doe je om de cacaoboter in de chocolade te kristaliseren, als je de chocolade niet goed tempereerd word deze dof tijdens het hard worden.
Wat heb je nodig bij het tempereren van chocolade :
- Warmtebron (au bain marie)
- Keukenthermometer
- Chocolade
Ingrediënten voor 7 chocolaatjes :
- 1 1/2 cup pure chocolade (300 gram), 72% cacao
Extra nodig :
- 1 chocoladevorm
Verwarm 2/3 van de chocolade au bain marie en blijf roeren tot alle chocolade volledig gesmolten is.
- Smelt pure chocolade tot 45 – 50 graden
- Smelt melk chocolade tot 40 – 45 graden
- Smelt witte chocolade tot 40 – 45 graden
Haal als de juiste temperatuur bereikt is de kom van de warmtebron af, voeg de laatste 1/3 van de chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Laat pure chocolade afkoelen tot 28 – 29 graden
- Laat melk chocolade afkoelen tot 27 – 28 graden
- Laat witte chocolade afkoelen tot 24 – 25 graden
Verwarm de chocolade langzaam :
- Verwarm pure chocolade tot 31 – 32 graden
- Verwarm melk chocolade tot 30 – 31 graden
- Verwarm witte chocolade tot 27 – 28 graden
Hoe weet je of de chocolade goed getempereerd is :
Doop een puntje van een mes in de getempereerde chocolade en laat dit op kamertemperatuur afkoelen, goed getempereerde chocolade stolt binnen 3 a 4 minuten en heeft dan een mooie glans.
Vul de chocoladevorm met de getempereerde chocolade laat de chocoladevorm een tijdje staan zodat de chocolade hard kan worden. De getempereerde chocolade kan je buiten de koelkast bewaren

Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ziet er lekker uit .ben benieuwd waar de chocolade vorm te koop is.
Fijne feestdagen
Ben ook benieuwd waar de vorm te koop is. Blogger wake-up!
Beste Michel,
Deze vorm heb ik gekocht bij de xenos.
Groetjes,
Marina
Dankjewel Marina