De Sinterklaas periode is voor heel veel kinderen de leukste tijd van het jaar, de blije kindergezichtjes als ze bij de intocht / 5 December bij Sinterklaas op schoot mogen zitten of sinterklaas een handje mogen geven. Het is prachtig om te zien hoe ze vol overtuiging ’s avonds hun schoen zetten, er een wortel in doen voor het paard en een liedjes zingen. Jong en oud smullen in de sinterklaas periode volop van kruidnootjes en wat is er niet leuker dan kruidnootjes te verwerken in een lekkere taart voor op Sinterklaasavond. Hier in huis was deze witte chocolade cheesecake met kruidnootjes binnen een mum van tijd op, het leuke en vooral lekkere is dat er niet alleen kruidnootjes verwerkt zijn in de bodem van de cheesecake maar je ook kruidnoojes vind in de cheesecake zelf!
Chocolade Cheesecake met Kruidnootjes
Bereidingstijd : 1 uur + 1 nacht in de koelkast
Ingrediënten :
- 150 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 200 gram kruidnootjes, gemalen
- 200 gram witte chocolade
- 1 vanille stokje
- 2 verpakkingen philadephia roomkaas naturel á 185 gram
- 200 gram basterdsuiker
- 200 ml slagroom
Extra nodig :
- 22/24 cm springvorm
- Bakpapier
- Extra gesmolten roomboter
- Kwast
- Mixer
- Spatel
- 50-75 gram extra kruidnootjes
- Huishoudfolie
- Evt. extra kruidnootjes voor de versiering
Bereidingswijze :
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
- Vet de binnenkant van de ring van de springvorm in met gesmolten roomboter
- Verkruimel de kruidnootjes in een keukenmachine of verkruimel ze in een zak door er met een deegroller op te slaan, zorg ervoor dat de kruidnootjes goed verkruimeld zijn
- Smelt de boter in de magnetron
- Voeg de gesmolten roomboter toe aan de verkuimelde kruidnootjes en meng het geheel goed door elkaar
- Verdeel het kruidnootjes mengsel over de bodem van de voorbereidde springvorm, dit gaat makkelijk met de achterkant van een lepel
- Zet de springvorm in de koelkast
- Verwarm de chocolade au bain marie
- Schep de roomkaas in een kom
- Snijd een vanillestokje open, verwijder het merg en voeg dit samen met de suiker toe aan de roomkaas
- Mix het geheel goed door elkaar, het resultaat is een glad mengsel
- Klop in een andere kom de slagroom op tot er zachte pieken zichtbaar zijn
- Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het roomkaas mengsel en meng dit kort door elkaar
- Vouw met behulp van een spatel de slagroom door het roomkaas mengsel heen
- Voeg de extra kruidnootjes toe en meng ze met een spatel door het mengsel heen
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem heen
- Strijk de bovenkant glad met behulp van de achterkant van een lepel
- Bedek de bovenkant van de springvorm met huishoudfolie en zet de springvorm voor een aantal uur in de koelkast, ik liet mijn cheesecake de hele nacht in de koelkast staan
- Verwijder de springvorm en versier de cheesecake voor het serveren evt. met extra kruidnootjes
Fijne Sinterklaas!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ninna zegt
Gisteravond de cheescake gemaakt en wat is het lekker!
Vandaag gedeeld met me beste vriendin en hij is al bijna op.
Bedankt voor het delen!