Toen vorig jaar het Pindakaas kookboek uit kwam was ik als pindakaaslover heel erg nieuwsgierig, de review lees je hier. Terwijl ik door het boek bladerden wist ik gelijk deze pindakaas cheesecake met jamtopping wil ik maken, een win win situatie aangezien ik ook dol ben op cheesecakes! De combinatie pindakaas & jam is echt iets Amerikaans en zie je hier in Nederland niet zo heel vaak maar ik kan je zeggen het is heerlijk en absoluut een aanrader!
INGREDIËNTEN PINDAKAAS Cheesecake met Jamtopping
Voorbereiding: 15 minuten + 20 minuten oventijd | Bereiding: 15 minuten, 2.5 uur oventijd + 3 uur koelkast | Decoratie: 20 minuten + 1 uur koelkast
Een 24 cm cheesecake, 10 – 12 puntjes
Voor de bodem :
- 100 gram ongezouten roomboter
- 250 gram Verkade biscuitjes
Voor de vulling :
- 500 gram roomkaas, Philadelphia
- 200 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren, large
- 3 eidooiers
- 125 ml zure room
- 250 gram pindakaas, zonder stukjes
- 1 eetlepel maizena
Voor de jamtopping :
- 300 gram aardbeienjam, zonder stukjes
- 4 eetlepels water
- 2 blaadjes gelatine, geweekt
Extra nodig :
- Springvorm van 24 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine of handmixer
Bereidingswijze :
Bodem :
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de zijkant van de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of in een plastic zak m.b.v. een deegrollen. Leg de plastic zak op een snijplank en sla er voorzichtig met een deegrollen op. Zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn. Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron en meng de gesmolten roomboter door de koekkruimels heen. Verdeel de helft van het koekmengsel over de bodem van de springvorm en de andere helft van het koekmengsel over de zijkant van de springvorm. Druk de koekkruimels goed aan met de achterkant van een lepel. Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem voor 20 minuten. Haal de springvorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden.
Vulling :
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en en mix totdat alles goed gemengd is. Schenk de vulling in de taartbodem. Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cheesecake voor 1 uur en 30 minuten. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan. Haal de cheesecake uit de oven en zet de cheesecake voor 3 uur in de koelkast op op te stijven.
Jamtopping :
Week de gelatine blaadjes in ruim water. Heb je jam met stukjes in huis geen probleem, gebruik een zeef om de stukje uit de jam te krijgen. Verwarm de jam samen met het water in een pannetje, laat de jam niet koken de jam hoeft alleen maar vloeibaar te worden. Haal het pannetje van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes. Roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Laat de jam een beetje afkoelen. Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel de jam over de bovenkant van de cheesecake. Zet de cheesecake nog 1 uur in de koelkast zodat je jam goed op kan stijven.
Heb je dit deze Pindakaas cheesecake met jamtopping gemaakt deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Bron : Pindakaas Kookboek
Geef een reactie