Monchoutaart i just love it, Monchoutaart in glaasjes is al heel lang een van de meest bezochten recepten van Marina’s Bakery. Terwijl ik dit artikel schrijf bedenk ik me ineens dat er op Marina’s Bakery geen recept voor een monchoutaart staat, to-do lijstje check! Monchoutaart of monchoutaart in glaasjes maak ik eigelijk veels te weinig, ik maak ze eigelijk alleen met verjaardagen omdat iedereen het lekker vind. Al een langere tijd speelde ik met het idee om deze Dipping Monchou te maken, het serveert heel leuk als je visite krijgt en iedereen kan pakken wat die lekker vind, een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Confession time, ik kon niet stoppen met eten toen ik er eenmaal aan begonnen was! Naast dat het heel erg lekker is is het ook nog eens heel makkelijk om te maken iets wat ook niet heel onbelangrijk is!
Dipping Monchou
Ingrediënten :
- 200 gram monchou, de zilveren verpakking
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop en fix (Dr. Oekter)
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram witte basterdsuiker
- 2 blikjes kersen vlaaivulling
- 1 doosje bastogne koekjes of een ander koekje naar keuze
Extra nodig :
- 2 kommen
- Handmixer of keukenmachine
- Een spatel
- 1 mooie schaal om het in te serveren
Bereidingswijze :
- Belangrijk : Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Meng in een kom de monchou en de basterdsuiker door elkaar
(tip : de monchou is makkelijker te mengen als je er 4 eetlepels slagroom doorheen roert) - Doe de slagroom, de klop en fix en de vanillesuiker in een kom en klop deze lobbig
- Meng de slagroom door het monchou mengsel heen totdat er een egaal mengsel ontstaat
- Verdeel het monchou mengsel over de schaal en zet de schaal een paar uur in de koelkast om op te stijven
- Verdeel de kersen vlaaivulling over het monchou mengsel en zet de schaal terug in de koelkast om op te stijven
- Serveer de dipping monchou met bastogne koekjes of een ander koekje naar keuze
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Fabina Annema zegt
Ow deze lijkt mij helemaal mega super lekker!! Ga hem voor vrijdag maken en dan gezellig met de buren en onze kinderen op smikkelen!!
Bedankt voor het delen, en geldt ook voor de andere lekkere recepten.