Monchoutaart met bastognekoekbodem ik ben er dol op en toch ontbrak dit recept nog op Marina’s Bakery, wel is het duidelijk dat jullie dol zijn om monchoutaart want niet voor niets is het recept voor monchoutaart in glaasjes het meest bezochten recept van 2016. De dipping monchou is de snelle variant op de monchoutaart maar zeker niet minder lekker, je tovert deze monchoutaart in no-time op tafel! Terug naar de originele monchoutaart het liefst maak ik ‘m met een extra dikke bodem gewoon omdat het kan en natuurlijk omdat het heel lekker is. Wat voor mij de monchoutaart afmaakt is de taart & vlaaivulling kersen, ik heb wel eens een andere taart & vlaaviulling smaak geprobeerd maar kom toch altijd terug op de kersen variant heel standaard maar wel altijd lekker.
Monchoutaart met bastognekoekbodem
Ingrediënten :
- 250 gram Bastogne koekjes (375 gram voor de dikkere bodem)
- 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten (150 gram voor de dikkere bodem)
- 200 gram monchou, zilveren verpakking
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop en fix (dr. oetker)
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram witte basterdsuiker
- 2 blikjes kersen vlaaivulling
Extra nodig :
- Springvorm van 24 cm
- Evt. bakpapier
- Evt. een plastic zak en een deegroller
- Evt. een Foodprocessor
- Keukenmachine of handmixer
- Spatel
Bereidingswijze :
- Belangrijk is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier, mocht je net als mij een bakvorm met anti aanbaklaag gebruiken dan is bakpapier niet nodig
- Verkruimel de bastogne koekjes in een foodprocessor of in een plastic zak m.b.v. een deegroller. Leg de plastic zak met de koekjes op een snijplank en sla er voorzichtig met een deegroller op, zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn
- Doe de koekkruimels in een kom
- Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje en meng dit door de koekkruimels heen
- Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm en gebruik de achterkant van een lepel om het koekmengsel goed aan te drukken
- Zet de springvorm in de koelkast zodat de koekbodem hard kan worden
- Doe de monchou, de basterdsuiker en 4 eetlepels slagroom in en kom en mix alles goed door elkaar. Door ongeklopte slagroom toe te voegen gaat dit makkelijker
- Doe de rest van de slagroom, de vanillesuiker en de klop en fix in een kom en klop de slagroom lobbig
- Meng het monchou mengsel en de slagroom met een spatel door elkaar totdat er een egaal mengsel ontstaat
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou mengsel over de koekbodem heen
- Zet de springvorm terug in de koelkast zodat het monchou mengsel op kan stijven
- Haal de springvorm na een paar uur uit de koelkast, verdeel de kersen vlaaivulling over het monchou mengsel heen en zet de springvorm terug in de koelkast zodat de monchoutaart verder kan opstijven
- Haal de monchoutaart een half uur voor je ‘m wil gaan serveren uit de koelkast
Tips :
- De monchoutaart is mits bewaard in de koelkast nog 3 dagen houdbaar
- Maak de monchoutaart ’s ochtends of een avond van te voren zodat de monchoutaart voldoende tijd heeft om op te stijven
- Lust je geen bastogne koekjes gebruik dan tarwe koekjes of chocoladekoekjes voor de bodem
>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Robin zegt
Wauw het ziet er echt overheerlijk uit! Ik ga het zeker een keer proberen te maken! Ik vond trouwens deze wenbshop http://kookgereishop.nl wellicht wel iets voor jou.