Kruidnootjes ik ben er dol op en wat is er niet lekkerder dan ze te verwerken in een heerlijk cake, deze Kruidnootjes Cake is het beste van 2 werelden, een heerlijke roomboter cake met speculaaskruiden vol met kruidnootjes versierd met een heerlijk laagje chocolade, nog meer kruidnootjes, truffel kruidnootjes en Sinterklaas chocolaatjes. De speculaaskruiden geven de cake net dat beetje extra waardoor je helemaal in de Sinterklaas sfeer komt, geloof me met deze cake maak je niet alleen kinderen blij! De leuke sinterklaas chocolade kocht ik bij Chocolaterie De Zoete Lekkernij die ik kort geleden ontdekte in Voorschoten
Kruidnootjes Cake
Voorbereiding : 30 minuten
Oventijd : 60 – 65 minuten
Decoratie : 15 minuten
Ingrediënten :
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- Snufje zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeer
- 4 eieren, large
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 30 ml melk
- 100 gram kruidnootjes + 1 1/2 eetlepel bloem
- Extra kruidnootjes voor bovenop
Extra nodig + Decoratie :
- Cakevorm van 24 cm
- Extra roomboter + zelfrijzend bakmeel
- Spatel
- 190 gram pure chocolade
- 40 gram ongezouten roomboter
- Extra kruidnootjes / truffel kruidnootjes
- Sinterklaas chocolade
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 165 graden
- Vet de cakevorm in en bestooi deze met zelfrijzend bakmeel
- Doe de kruidnootjes samen met 1 1/2 eetlepel bloem in een kom en zorg dat alle kruidnootjes een laagje bloem hebben
- Doe de roomboter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het snufje zout in een kom en mix tot er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg om en om de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe, mix alles na elke toevoeging kort door elkaar
- Voeg de melk toe en mix alles kort door elkaar,
- Voeg de speculaaskruiden toe, mix alles door elkaar en voeg daarnaar de kruidnootjes toe
- Spatel de kruidnootjes door het beslag heen
- Giet het cakebeslag in de voorbereidde cakevorm en verdeel nog een aantal kruidnootjes over het cakebeslag
- Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 – 65 minuten goud bruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Haal de cakevorm uit de oven, laat de cake 10 minuten afkoelen in vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Decoratie :
- Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain marie, roer het chocolade mengsel goed door
- Verdeel de chocolade over de afgekoelde kruidnootjes cake en versier de cake met kruidnootjes, truffel kruidnootjes en sinterklaas chocolade!
>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie