Al tijden wilde ik iets maken uit het boek “Powerfood” van Rens Kroes en toen ik het bij een vriendinnetje thuis door het boek heen bladerde dacht ik gelijk dit amandel-pompoenbrood moet ik gewoon maken. Het is niet een standaard recept waarvan menigeen de ingrediënten gewoon thuis heeft liggen dus bracht ook ik even een bezoekje aan de natuurlijkwinkel. Allereerst maakte ik dit recept in een kleine bakvorm van 18 cm (15 werd aangeraden) met uiteindelijk niet het gewenste resultaat zoals ik het voor ogen had dus vermenigvuldigde ik de ingrediënten op het zout na en gebruikte een standaard maat cakevorm met daarna wel het gewenste resultaat!
Amandel-Pompoenbrood
Ingrediënten :
- 200 gram geroosterde pompoen, gepureerd
- 2 eetlepels kokosolie + extra
- 4 eetlepels agavesiroop, optioneel
- 2 theelepels vanillepoeder, ongezoet
- 6 eieren, large
- 240 gram amandelmeel
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels zout
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Blender
- Cakevorm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en snijd 200 gram ervan in kleine stukjes
- Leg de blokjes gesneden pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Verwarm de kokosolie zodat deze vloeibaar word
- Besprenkel wat kokosolie over de in stukje gesneden pompoen en rooster de pompoen voor 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven
- Vet de cakevorm in met een beetje vloeibare kokosolie en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Doe de geroosterde pompoen, evt. de agavesiroop, de vanillepoeder, de eieren en de eetlepel kokosolie in de blender en mix alles fijn
- Giet het mengsel in een kom en voeg hieraan het amandelmeel, de wijnsteenbakpoeder, de pompoenpitten, het lijnzaad, de kaneel en het zout toe
- Meng het geheel goed door elkaar en giet het mengsel in de voorbereidde cakevorm
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het amandel-pompoenbrood in 45 minuten goudbruin en gaar
- Laat het amandel-pompoenbrood 15 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat ‘m daarna volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : “Powerfood” van Rens Kroes
Kees Appelschiller zegt
Dat is nog eens wat anders dan een normaal bruin brood uit de supermarkt. Lekker met amandel en pompoen, briljant!