Banketstaven je komt ze deze tijd van het jaar echt overal tegen maar wat is er niet leuker & lekkerder dan om ‘m zelf te maken. Als ik aan een banketstaaf denk dan denk ik een lekker stukje warm knapperig bladerdeeg gevuld met een heerlijke smeuïge amandelspijs. Deze banketstaaf is super makkelijk om te maken en je tovert ‘m ook nog nog een binnen no-time op tafel, ideaal voor de komende feestdagen!
Banketstaaf
Bereidingstijd : 30 minuten + 25 – 30 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 1 recept amandelspijs of 1 pakje kant en klaar amandelspijs
- 1 rol AH bladerdeeg
- 1 ei, opgeklopt
- Kwast
- Amandelschaafsel
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol de rol bladerdeeg uit
- Maak het amandelspijs of haal de amandelspijs uit de verpakking
- Kneed het amandelspijs goed door en rol er een langwerpige rol van (iets kleiner dan de breedte van het bladerdeeg)
- Leg de langwerpige rol amandelspijs aan de bovenkant van het bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg van boven naar beneden op
- Zorg dat de naad, en de 2 zijkanten goed gesloten zijn
- Leg de banketstaaf met de naad naar beneden op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Klopt het eitje op en bestrijk de bovenkant hiermee
- Bestrooi de banketstaaf met het amandelschaafsel
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorwarmde oven en bak de bankstaaf in 25 – 30 minuten goudbruin en gaar
- Laat de banketstaaf 15 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ‘m daarna volledig afkoelen op een rooster
- Verwarm evt. voor het serveren de banketstaaf even in de oven en bestrooi hem vervolgens met poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie