Tzatziki is mijn favoriete bijgerecht als ik bij de Griek uiteten ga of als we in Griekeland op vakantie zijn ik kan letterlijk in mijn eentje een schaaltje tzatziki leeg lepelen. Afgelopen zomer gingen we voor de 1e keer met z’n drietjes naar Malia, Kreta de ideale plek voor een relax vakantie en gegarandeerd lekker eten. 2 jaar geleden kreeg ik bij ons favoriete restaurant “Malia Star” dit heerlijke recept voor tzatziki die ik graag maak voor bij de bbq of gewoon als ik er trek in heb.
Tzatziki
Bereidingstijd : 20 minuten
Ingrediënten :
- 500 gram griekse yoghurt
- 1 komkommer, geschilt en geraspt
- 2 of 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 25 ml olijfolie
- Een beetje gedroogde oregano
- Zout & witte peper naar smaak
Extra nodig :
- Rasp
- Knoflookpers
Bereidingswijze :
- Schil en rasp de komkommer
- Knijp het vocht uit de geraspte komkommer
- Doe de griekse yoghurt, de uitgeperste knoflook, de olijfolie en de gedroogde oregano in een schaatje en meng alles goed door elkaar
- Voeg de geraspte komkommer toe
- Meng de komkommer door het yoghurt mengsel heen
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Restaurant Malia Star
Geef een reactie