Eigelijk wist ik het meteen toen ik het nieuwste boek van Annabel Langbein ” Food & Fun” in mijn handen had ik moet iets bakken met haar magische bakmix. In het boek staan 10 makkelijke recepten die je met deze bakmix en een paar extra ingrediënten binnen no-time kunt maken. Ik zorg tegenwoordig dat ik deze bakmix in voorraad heb hij is namelijk enkele weken in een afgesloten bakje houdbaar in de koelkast waardoor je als je zin hebt om te bakken gelijk aan de slag kunt. Frambozen en witte chocolade passen echt perfect bij elkaar en door de smeuïgheid van de banaan zijn dit muffins waar je je vingers bij aflikt!
Frambozen Muffins
Bereidingstijd : 45 minuten + 10 – 12 minuten oventijd
Ingrediënten :
Annabel’s Magische Bakmix 1 kg :
- 1 kg bloem
- 4 eetlepels bakpoeder
- 2 theelepels zuiveringszout/bakingsoda
- 150 gram roomboter, in blokjes gesneden
Frambozenmuffins met witte chocolade :
- 60 gram roomboter, gesmolten
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 kleine rijpe banaan, geprakt
- 250 ml halfvolle melk
- 300 gram van Annabels’s magische bakmix
- 150 gram frambozen, verse of ontdooide en goed uitgelekte
- 160 gram witte chocolade, grof gehakt
- Poedersuiker voor het bestuiven van de muffins
Extra nodig :
- 1 muffinvorm
- Extra roomboter om de muffinvorm mee in te vetten
Bereidingswijze :
Annabel’s magische bakmix :
- Foodprocessor : Doe de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout/bakingsoda en het zout in de foodprocessor en mix dit voor 15 sec. Doe de in blokjes sneden roomboter hierbij en mix dit tot het mengsel eruit ziet als grof zand.
- Geen foodprocessor : Zeef de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout/bakingsoda en het zout boven een kom en meng dit door elkaar. Voeg de in blokjes gesneden roomboter hierbij en meng dit met 2 messen of met je handen door elkaar tot het mengsel eruit ziet als grof zand
Frambozenmuffins met witte chocolade :
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht of 220 graden boven en onderwarmte (conventionele oven)
- Vet de muffinvorm in met roomboter
- Meng de gesmolten roomboter, de suiker, de eieren, de banaan en de melk door elkaar (het mengsel hoeft niet glad te zijn)
- Meng met een spatel de bakmix, de frambozen en de stukjes witte chocolade hier doorheen tot alles net gemengd is
- Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag
- Schuif de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins lichbruin en gaar in 10-12 minuten of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de muffins afkoelen in de bakvorm
- Bestuif de muffins vlak voor het serveren met poedersuiker

Tip : De muffins zijn het lekkerst op de dag dat ze gebakken zijn
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Geef een reactie