Al een lange tijd wil ik meedoen mee een foodswap maar elke keer kwam het net niet goed uit. Een paar weken geleden las ik de op de site van de Bakparade dat ze een kerstswap ging organiseren, gelijk dacht ik kerstswap wat leuk dit keer ga ik tijd maken om mee te doen! Ik had al allerlei ideeën bedacht wat te bakken & te kopen. Op 13 december kreeg ik een mailtje met de naam van mijn foodswap slachtoffer en onderaan het mailtje stond allergie : gluten, OMG glutenvrij dat word een uitdaging! In de foodswap opdracht stond maak iets zelf gebakken, na heel wat googlen kwam ik dit lekkere recept voor brownies tegen op de site van Missglutenvrij. Het enigste wat ik moest doen was een bezoekje brengen aan de natuurwinkel om glutenvrije meel van schar (Mix C) te halen. Gisteravond ben ik de keuken ingedoken om ze te maken en resultaat mag er wezen deze heerlijke brownies zijn zelfs lekker als je geen glutenallergie hebt! Dit recept had ik moeten hebben toen ik zelf 2 maanden glutenvrij moest eten!
Glutenvrije Brownies
Bereidingstijd : 30 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 150 gram pure chocolade >70 % cacao, in stukjes
- 150 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 3 eieren, large
- 185 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 130 gram glutenvrije bloem (Mix C van Schar)
- 25 gram cacaopoeder
- 300 gram pure chocolade, in stukjes (in het originele recept : 100 gram pure chocolade)
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet het bakblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier
- Smelt de 150 gram pure chocolade en de boter au bain marie
- Klop de eieren, suiker & vanille suiker romig
- Meng het chocolade mengsel en eimengsel door elkaar
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en meng het door door het chocolade & eimengsel heen tot het net gemengd is
- Giet het beslag in het bakblik
- Schuif het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 25 min, de brownie is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de brownie voor 10 minuten afkoelen in de vorm
- Smelt 300 gram pure chocolade au bain marie
- Giet de gesmolten chocolade over de brownie heen
- Haal de brownie uit de vorm en laat de brownie volledig afkoelen op een rooster
- Snijd de brownie in 16 stukjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Riny zegt
Dankjewel marina voor het recept van glutenvrije brownie, groetjes Riny